Prinsessorna när de var hemligt gravida

när prinsessorna var gravida

Att vara hemligt gravid när man ständigt blir fotograferad är inte det lättaste. Fråga bara Victoria, Madeleine och Sofia! Så här såg det ut när de väntade barn, men inte hade delat med sig av den glada nyheten.

Det är någonting alldeles särskilt men de där veckorna, när bara några få personer vet om att man är gravid. Man gläds och längtar men kan inte visa sin lycka fullt ut. Om man dessutom är kunglig blir förstås diskretion ännu mer viktigt.

Efter Victorias och Daniels bröllop, den 19 juni 2010, dröjde det inte länge förrän alla gravidspekulationer började ta fart. Men det var inte förrän den 17 augusti, 2011, som hovet avslöjade att kronprinsessparet väntade barn.

”Deras Kungliga Högheter Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel har den stora glädjen att meddela att de väntar barn”, skrev man i ett pressmeddelande.

Victoria hade svårt att dölja sin lycka

Och lyckan var förstås total. Hela Sverige drabbades av baby-yra och vart de blivande föräldrarna än vände sig kom människor fram för att lyckoönska. När hovet valde att gå ut med nyheten hade Victoria redan varit gravid i några veckor. Ja, redan på Victoriadagen, samma år, visste hon säkert om att hon skulle bli mamma. Tittar man tillbaka på födelsedagsbilden kan man nästan se att det glittrar lite extra i kronprinsessans ögon.

victoriadagen 2011

Det blivande föräldrarna under Victoriadagen 2011. Men det var det ingen som visste om just då!

Madeleines knep med blombuketten

Några få månader efter det stora bröllopet i Slottskyrkan, med Chris flotta jetset-släktingar, berättade hovet att prinsessparet skulle bli föräldrar. Den 3 september, 2013 kom den glada nyheten och prinsessan Leonore föddes sedan den 20 februari. Det betyder att Madeleine också har varit hemligt gravid på Borgholms IP.

prinsessan madeleine 2013

I efterhand var det många som menade att Madeleine följde sin begynnande babymage med blombuketten under Victorias firande. Men om poseringarna, framför kameran, var fullt så uttänkta vet bara prinsessan.

Sofia ville inte dra fokus från prins Nicolas

När prins Nicolas döptes, den 11 oktober 2015, var det bara några få som visste att kungaparets skulle berikas med ännu ett barnbarn året därpå. Prinsessan Sofia var nämligen gravid med prins Alexander. En nyhet som hovet valde att avslöja fyra dagar senare. Anledningen? Man vill inte att nyheten skulle dra fokus från det kungliga dopet.

prinsessan sofia 2015

Foto: TT