Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessorna sparkas ur spanska kungahuset

09 dec, 2011, 12:10 
Agneta Nisbeth
Annons

Den ekonomiska krisen i Spanien har slagit hårt även mot kungahuset. Redan i år fick kungahuset dra ner sina utgifter med över fem procent och mer är att vänta.

Annons

Det gör att hovet har funderat på olika sätt att spara pengar. Och den troligaste lösningen är att kung Juan Carlos och drottning Sofías döttrar prinsessan Elena och prinsessan Cristina försvinner som officiella medlemmar av kungahuset och blir av med sitt apanage.

Regenten med maka

Kungahuset kommer i så fall i fortsättningen att bestå av regenten och hans make/maka, tronföljaren och hans make/maka och deras barn. Den dag tronföljarens äldsta barn själv blir förälder, kommer hans eller hennes yngre syskon inte längre att tillhöra kungahuset.

Annons

Inga officiella uppgifter

Hovet hoppas att prinsessorna Elena och Cristina – som självklart kommer att få behålla sina prinsesstitlar – kommer att forma sina liv efter sina fastrar, kung Juan Carlos systrar Margarita och Pilar. De är prinsessor men har inga som helst officiella uppgifter.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Utan apanage

Sedan är ju frågan vad Elena och Cristina tycker om förslaget. Elena är ju ensamstående mamma och Cristinas man Iñaki är anklagad för att ha försnillat pengar från en ideell organisation. Kan prinsessorna verkligen klara sig utan apanage?

Av Eva Åström

Foto: Stella Pictures

Läs även:

Annons