Hovet gör det unika - samlar prinsessornas privata minnen

Hovet gör något unikt.
Victoria-Estelle-Ste

När Carl Philip och Sofia gifte sig var prinsessan Estelle brudnäbb.

Fram till den 12:e mars kan du se utställningen Kungliga brudklänningar på Slottet i Stockholm. I utställningen får besökarna se klänningarna som burits av drottning Silvia, kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine, prinsessan Sofia och prinsessan Lilian vid deras respektive bröllop. Men det är inte bara de vackra brudkreationerna som visas upp.

Kungafamiljen har generöst delat med sig av sina privata minnen och ett exempel är den vackra ask med en myrten kvist som kronprinsessan fick av mamma drottningen på morgonen den 19 juni 2010. Man kan också titta närmare på Estelles näbbklänning i helsiden och italiensk sidenorganza som hon bar under prins Carl Philip och prinsessan Sofias bröllop.

Samlarmagasin

För att ge utställningen ett evigt liv har nu hovet sammanställt ett unikt samlarmagasin med bilder från utställningen. I magasinet finns också intervjuer och tal från invigningen som skedde i drottning Silvia, prinsessan Sofia och kronprinsessans närvaro.

Magasinet som visades upp på kungahusets Instagram-konto heter “Kungliga brudklänningar 1976-2015” och finns nu att köpa i Slottets besöksentréer och Slottsboden.

Asken och myrtenkvisten som Victoria fick i gåva av mamma drottningen.

Asken och myrtenkvisten som Victoria fick i gåva av mamma drottningen.

Av: Liv Sander.

Foto: Stella Pictures, Instagram.com/kungahuset, SVT – Året med kungafamiljen.