Prinsessvännen Robert Hållstrand har sålt sitt miljonimperium – för 50 miljoner

Robert Hållstrand
Exklusivt

Robert Hållstrand har drivit kungafamiljens favoritklubbar i Stockholm i många år – nu har han sålt sitt imperium i en stor miljonaffär.
För Svensk Damtidning berättar han om minnena med alla celebra gäster och relationen till kungligheterna.

Slå på ljud

Hans stora kontaktnät är vida omtalat. Robert Hållstrand, 46, har bland annat drivit den klassiska nattklubben Kharma som var prinsessan Madeleines favoritställe under åren då hon ofta var ute på Stureplan.

När Madeleines och Jonas Bergströms förhållande var nytt var Robert Hållstrand också med när paret festade på exklusiva nattklubbar i Marbella i Spanien i början av 00-talet.

Kungafamiljen har besökt Robert Hållstrands klubbar i många år

Genom åren har det dessutom rapporterats om hur kungen och drottningen besökt Robert Hållstrands inrättningar. Konferens- och festlokalen Nio rum, som han också har drivit, har gästats av prins Carl Philip och prinsessan Sofia – det var också på Nio rum som det hölls en hemlig minnesstund för kungavännen Carl Adam "Noppe" Lewenhaupt.

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia påväg in på Nio rum för en välgörenhetsmiddag år 2015

Carl Philip och Sofia påväg in på resturang Nio rum för en välgörenhetsmiddag, år 2015.

Karin Trnblom/TT

Robert Hållstrand ligger dessutom bakom nattklubben Rose som genom åren besökts av en rad internationella storstjärnor – det var även där som Felix Herngren höll sin 50-årsfest. Han har också haft ställen som Story Hotel, Village, Nox och Plaza Club.

På senare tid har han drivit Hallwylska, Fou och just Rose. Men nu är det, i alla fall tillfälligt, slut med nattklubbslivet för Robert Hållstrand.

Svensk Damtidning kan berätta att han har sålt sin verksamhet.

– Jag kan bekräfta att jag har sålt ett av mina företag och i det företaget ingick då Hallwylska, Rose och Fou. Det var under förra året men jag har inte gått ut med det på något sätt, jag har förstås meddelat berörda myndigheter men jag har inte gått ut med något pressmeddelande om att det här har gjorts, säger Robert Hållstrand.

Försäljning för 50 miljoner

Han berättar att han genom åren uppvaktats av en rad intressenter men att han inte har varit redo att sälja sitt livsverk.

– Jag tog hänsyn till många aspekter som några av mina rådgivare kanske inte riktigt förstod. Om man får ett bra erbjudande säljer man, tyckte de. Men jag kände ett ansvar gentemot personal och gäster, säger Robert Hållstrand och fortsätter:

– Intressenten som jag kom överens med hade för avsikt att förvalta och försöka göra det som jag har gjort ännu bättre och optimera verksamheten. Vissa av dem som var där ville bara köpa, lägga ned och göra något annat och det var jag inte alls intresserad av. Jag tycker att Rose, Fou och Hallwylska är etablerade, fina varumärken som går att driva vidare i många år.

Enligt vad Svensk Damtidning erfar sålde han sitt företag för 50 miljoner kronor.

– Jag väljer att inte nämna några summor, säger Robert Hållstrand själv.

Madeleine och expojkvännen Jonas Bergström utanför den klassiska nattklubben Kharma som då var prinsessans favorit.

SNNS PER-OLOF/Aftonbladet/TT

Under hela 2000-talet har han gett allt för sitt jobb. Det är välkänt hur han varit på sina klubbar varje kväll och hur han aldrig lagt ifrån sig mobiltelefonen – enda undantaget var under den egna bröllopsmiddagen.

Svåra tiden – skilsmässan från hustrun

Att då bara släppa ifrån sig verksamheterna var inte helt smärtfritt.

– Det har varit jättejobbigt. Det har känts tomt och jag tycker att det är en fantastisk bransch att vara i och leverera nöje till gäster. Det har varit en otroligt svår tid men man måste också lära sig att släppa taget och gå vidare, säger Robert Hållstrand.

2020 var också tufft rent privat då han och hustrun Amanda, som har ett barn tillsammans, gick skilda vägar.

– Det blev lite mycket under det året. Det var liksom två äktenskap som bröts samtidigt och så coronapandemin på det, det var inte min roligaste tid. Två skilsmässor på samma år, det var lite sjukt. Men nu mår jag mycket bättre och ser ljust på framtiden, säger han.

Robert Hållstrand blickar nu framåt. Han satsar på restaurang- och hotellbranschen och planerar att öppna två ställen i Stockholm redan i höst. Enligt uppgift tittar han också på industrifastigheter och har dessutom ett stort intresse för djursjukvård.

Hyllar sin bortgångna mamma

– Vi öppnar en restaurang i Gamla stan som heter Bistro Marie, efter min kära mor som tyvärr gick bort 2016. Hennes största dröm var att få jobba tillsammans med mig på en restaurang efter att hon hade pensionerat sig, nu blir hela restaurangen tillägnad henne. Sedan öppnar vi ChouChou, en är en växtbaserad restaurang som vi hoppas ska kunna bli en stor kedja om utfallet blir som vi har tänkt, berättar han.

Robert Hållstrand blev själv vegetarian för tolv år sedan och har de senaste fem åren varit vegan. Han ser därför behovet av en restaurang med kul och smakrik "comfort food" och nämner såväl pizza och hamburgare som klassiska köttbullar med potatismos och överdådiga bakverk – helt utan animaliska ingredienser.

Robert Hållstrand på nattklubben Rose.

TOMMY PEDERSEN / EXP / TT

Just djurfrågor är något som han har varit engagerad i under många år.

– Jag är med i en massa djurorganisationer och har samarbetat Wildhood Foundation, som drivs av Filippa Tarras-Wahlberg och jobbar mot tjuvjakt Afrika och den illegala handeln med vilda djur. Jag tycker rent allmänt att det är helt fruktansvärt hur man behandlar djur och jag följer ofta mitt hjärta i mina affärer, säger han.

Tom Cruises hemliga fest i Stockholm

Förutom de nya satsningarna kan han också glädjas åt alla minnen från åren i nöjesindustrin. Robert Hållstrand har ordnat fester åt alla från Justin Bieber och Justin Timberlake till Kanye West och Jay-Z.

Och så Tom Cruise förstås.

– Hans privata fest, för mig personligen var det det största uppdraget jag har fått. Det var en söndag och jag var på NK med min dåvarande fru när jag fick samtalet: "Hej, vill du ha Tom Cruises privatfest på tisdag?" Jo, tjena, säger Robert Hållstrand och skrattar.

– Alla killar har någon gång tyckt att den där killen i vit t-shirt på motorcykel i Top Gun är världens coolaste kille. Den som inte erkänner det tror jag ljuger.

Uppdraget var att ordna 150 toppgäster till festen på Rose – men de fick samtidigt inte veta att Tom Cruise skulle komma dit. När klockan var halv ett på natten och filmstjärnan ännu inte hade dykt upp var det svettigt.

– Jag sa till personalen att om Tom inte kommer tappar jag förtroendet och mitt anseende. Men till slut kom samtalet om att de var på väg och så blev det en liten fest, 150 personer, ingen hysteri. Tänk dig själv, Tom Cruise, 150 pers på Rose, det är cocktailstämning, det är mysigt, säger Robert Hållstrand.

Tom Cruise är en av de internationella celebriteter som har besökt Roberts krogar.

Stephen Lock

– Det jag gillade mest med honom var att han gick in och tackade efteråt. Han började med disken, sedan tackade han kockar, servitörer, djs och sedan sa vi hej då och han åkte därifrån.

Relationen med kungafamiljen

När det kommer till kungafamiljen och deras besök på klubbarna är Robert Hållstrand som vanligt mer fåordig. Det är dock ett välkänt faktum att inte minst kungabarnen tillbringat mycket tid på hans ställen – nästan som att han varit ett slags kunglig hovleverantör av nöje.

Till och med kungen och drottningen har varit gäster – kungaparet har genom åren besökt såväl Plaza Club och Village som Kharma och Rose under åren.

Robert Hållstrand är glad över att kungafamiljen har valt att återkomma till honom.

– Det är väl klart att det är en kvittens på att de känner sig trygga. Sedan kan jag inte säga att jag är nära vän med dem. Men de har bevisligen känt sig trygga hos oss under alla år så det har varit en otroligt stor ära att få ha dem, självklart, säger han.

Foto: TT