Prinsparet bekräftar – här är deras stora framtidsprojekt!

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip vill sprida förståelse.Nu släpper de bok om ett tabubelagt ämne.
Hemliga draget! Så räddade Madeleine och Sofia relationen
Slå på ljud

Både prins Carl Philip och prinsessan Sofia är starkt engagerade i frågor som rör dyslexi och har inom ramen för Prinsparets stiftelse tagit initiativ till ”Dyslexialand”, en mötesplats för alla med dyslexi, men även för anhöriga och alla andra med intresse i frågan.

Nu ska stiftelsen ge ut en ljudbok, Älskade dyslexi. Enligt Aftonbladet kommer boken att släppas 22 september och innehålla kunskap och fakta om läs- och skrivsvårigheter. Boken hittas på Storytel och är inläst av artisten Linda Pira. Varje köpare får dessutom en bonus: Carl Philip har skrivit ett förord.

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip ger ut bok

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia

Carl Philip och Sofia ger ut en bok tillsammans.

Prins Carl Philip lider själv av dyslexi. Han har berättat om hur han märkte av sin sjukdom som barn, i skolan. Det var hans mamma drottning Silvia som tog initiativet till att besöka specialister och få till en officiell diagnos.

– Dyslexin gjorde att jag inte hann läsa och ta till mig information, vilket gjorde det svårt på proven. Att läsa högt var hemskt. Jag försökte ­lista ut vilket stycke jag skulle läsa, och hörde inte alls vad de andra sa. När kompisarna bläddrade, gjorde jag också det, har Carl Philip sagt i en intervju med Svenska Dagbladet.

– Att läsa tar mycket längre tid, liksom att skriva. Numera vet jag vad som krävs för att jag ska kunna göra ett bra jobb. Ju mer tid jag lägger ner, desto bättre går det.