Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsparet Carl Philip och Sofia berättar själva om sin dag på Instagram

17 maj, 2018, 07:00 
Margareta
Det var på bolaget Novare Peritos som prins Carl Philip och prinsessan Sofia talade om arbetslivet för personer med funktionsvariationer.
Annons

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip brinner, precis som många i den svenska kungafamiljen för att belysa företag som hjälper personer som kan ha det tufft i samhället. Något som märktes under uppdraget där de besökte rekryteringsbolaget Novare Peritos där man arbetar med introduktionsrekrytering för unga med neuropsykiatriska funktionsvariationer (NPF).

På företaget arbetar man med att unga med NPF ska få fasta tjänster i stället för praktikplatser, då arbetslösheten i denna grupp är över 90 procent. Och deras metod har lyckats få 75 procent av alla ungdomarna i fast arbete.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Efter en timslång diskussion avslutades besöket med en rundtur på kontoret. Därefter fortsatte prinsessan Sofia till Sophiahemmet i Stockholm. Och från båda tillfällena Instagrammade prinsparet på deras nyöppnade Instagram. De använder den numera för att berätta om sina dagar och vad de arbetar med.

Prinsessan Sofia är numera hedersordförande i Sophiahemmet och är vid olika tillfällen under året.

Foto Raphael Stecksén/Kaffegruppen

Annons