Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsparets drömhem står klart i mars

07 jul, 2016, 09:20 
Agneta Nisbeth
Drömmen är nära för prins Carl Philip och prinsessan Sofia, lillprinsen Alexander kanske får ta sina första steg på Villa Solbacken
Annons
CarlPhilipSofia1

 

Prinsparet kan flytta in i Villa Solbacken på Djurgården redan nästa år, precis innan prins Alexanders första födelsedag. Huset byggdes på 1930-talet och är i typisk funkisstil. Men är idag väldigt nedslitet och har varit fullt av asbest. Bygglovet till huset blev klart i våras och nu är totalrenoveringen i gång och planerad att vara klar i mars. Det innebär att lillprinsen kanske får ta sina första steg i nya drömhemmet.

Att bo på Villa solbacken har varit planen för prinsparet en längre tid men på grund av skicket har det krävts stora ombyggnationer. När prins Bertil gick bort 1997 så testamenterade han Villa Solbacken till sitt brorsbarnbarn tillika gudson prins Carl Philip. Men prinsessan Lillian skulle få bo där under hela sin livstid men när Lillian avled 2013 var det oklart om prins Carl Philip skulle flytta in med sin Sofia.  Paret har dock beskrivit huset som ett drömhem.Först i år blev det klart att huset ska totalrenoveras och prinsparet fick sitt bygglov klart för det nedslitna huset. Eftersom det är Carl Philips privat egendom är det paret själva som bekostar totalrenoveringen.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Det handlar om en absolut total invändig och utvändig renovering, berättar hovets ekonomidirektör Jan Lindman till Expressen.

När prins Alexander fyller år den 19 april kommer det alltså att kunna firas i familjens nya hem och kanske fortsätter huset att gå i arv till framtida generationer Bernadotte.

 

Villa Solbacken, Djurgården, Stockholm, 2015-02-19 (c) Charles Hammarsten / IBL
Villa Solbacken på Djurgården

FOTO: Kungahuset, Charles Hammarsten/IBL

Annons