Privata bilden på drottningen och prinsessan Adrienne!

Drottning Silvia på Solliden

Drottning Silvia har en väldigt speciell relation till sitt minsta barnbarn. Se den nya privata bilden här!

Då och då seglar de upp till ytan – de privata bilderna på kungafamiljen. Och de är nästan alltid roligast, eftersom de bjussar på en glimt av deras verkliga relation till varandra.

Härligt nog är det också just en sådan privatbild som nu har dykt upp på drottning Silvia och hennes allra minsta barnbarn, prinsessan Adrienne. Det är instagramkontot princessmadeleineofsweden som har publicerat bilden. Madeleine försöker posera för fotografen, men Adrienne och hennes mormor har bara ögon för varandra:

Det här inlägget från Instagram går inte att visa just nu. (E01)

Bilden togs i samband med att drottningens barnrättsorganisation Childhood hade sin stora välgörenhetsgala på Cipriani’s i New York, hösten 2018. Och prinsessan Adrienne, som då var sex månader gammal, fick alltså följa med på galej.

Adrienne och hennes mormor bor i var sin världsdel, men trots det så ser man att de hade hunnit träffats mycket och fått en nära relation. Och lite extra speciellt blir det också för att prinsessan Adrienne är det enda av de sju barnbarnen som har ärvt drottning Silvias mörka färger och lockiga hår.

Prinsessan Adrienne 2020

Prinsessan Madeleines minsting: Så här ser hon ut i dag.

Prinsessan Adrienne – allt om namnet

prinsessan madeleine prinsessan adrienne

Prinsessan Adrienne med mamma Madeleine.

Visste du förresten att det finns en fin historia om varför Adrienne fick heta just Adrienne? Och drottning Silvia hade minst ett finger med i spelet. Adrienne är nämligen ett namn som hon själv har älskat i alla år – och som hon var inne på att ge till sin egen dotter prinsessan Madeleine.

Den som har berättat den här charmiga historien är en annan Adrienne, som på sin Facebook-sida mindes sitt möte med drottningen på en privat kräftskiva i Medevi Brunn en sensommardag i slutet på 1990-talet.

– Åh heter du Adrienne, det är ett sånt vackert namn, sa drottning Silvia när de hälsade på varandra.

– Det skulle jag ha gett till Madeleine!

drottning silvia prinsessan adrienne

Det blev en Adrienne i kungafamiljen till slut. Här med mormor Silvia, en sommardag på Solliden 2018.

Foto: TT, Instagram, Anna-Lena Ahlström/Kungliga Hovstaterna.