Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Privata bilden från Solliden! Så har du aldrig sett drottning Silvia

10 aug, 2022, 17:19 
Drottning Silvia

Ibland är drottningen faktiskt precis som alla andra...

Annons
Kungafamiljens ALLA hem!Brand logo
Kungafamiljens ALLA hem!

Hon är Sveriges mest plåtade kvinna. Och allt hon gör dokumenteras, både av oss i media och av privatpersoner som glatt filmar henne med sina telefoner.

Men drottning Silvia är faktiskt som alla andra. Hon gillar att ta lite kort med sin mobil.

Och då kan det se ut som det gjorde på Solliden i söndags:

Drottning Silvia fotar med mobilen
Drottning Silvia i en kunglig balansakt för att fånga motivet på bästa sätt!

Och mobilskalet – det är man ju också nyfiken på! Förr pryddes det av äldsta barnbarnet prinsessan Estelle, men numera har drottningen gått över till ett helrött, med en rosa post-it-lapp på baksidan.

Annons

Snyggt matchat mot dagens outfit, den klarröda qwiltade jackan, över ett par designjeans. Och så gympaskor på fötterna, som alla vi andra denna sommar.

Inramningen var ju faktiskt lite halvprivat: Den årliga entusiastfordonsutställningen som för sjunde året gick av stapeln hemma hos kungaparet på Solliden.

De hade sällskap av sina goda vänner Carola och Fredrik Gottlieb, vars dotter Louise är bästis med prinsessan Madeleine, och för en gångs skulle var kungen och drottningen inte på plats i jobbet. Utan som Sollidens stolta ägare.

Kungaparet med Carola Gottlieb under Veteranfordonsutställningen på Sollidens slott
Bilutställningen på Solliden äger alltid rum den första söndagen i augusti. I mitten drottningens väninna Carola Gottlieb.

Nästan 500 mer eller mindre spektakulära fordon stod uppradade i Engelska parken, från snajdiga sportbilar och nypolerade Bentleys till en gammal trafikskolebil från 1950-talet. Dagens värdpar vimlade med de 3000 besökarna och det var alltså privatversionen av kungaparet som vi fick se.

Annons
Kungen på semester, klädd i blå linnekavaj
När kungen har semester.

Det är ju egentligen bara så här på somrarna som vi får se drottningen med hennes naturligt lockiga hår, som det ser ut när det får locka sig utan att hovfrisören har varit framme med fönen.

Och kungen, ja han hade dragit på sig de där röda byxorna som alltid signalerar semester, och sin himmelsblå linnekavaj.

Veteranbilsutställningen på Sollidens slott 2022

Drottning Silvia på veteranbilsutställningen på Solliden
Här är det en av dagens fyrbenta besökare som charmar drottningen.

Kungen delade också ut dagens priser. Den stora Sollidenpokalen gick till P-G Tälth från Eksjö och hans Windviper som blivit utnämnd till Sveriges vackraste bil.

Annons

Och det gick inte att ta fel på kungens entusiasm:

– Det här är förbaskat trevligt!

Kungen tittar på veteranbilar vid utställningen på Solliden
Bilen som kammade hem den stora Sollidenpokalen. ”En mycket värdig vinnare” sa kungen.

Efter prisutdelningen körde flera av bilarna i kortege genom Borgholm, ledda av kungaparet i kungens gråvita Shelby 350 GT. Till extra stor lycka för en turistande dam som enligt Ölandsbladet inte kunde tro sina ögon: ”Oh, my God, it’s the King!”

Nu har bilarna rullat hem, men vill du spana in kungafamiljens privata sommarslott så har du fortfarande chansen.

Kungafamiljen framför Sollidens slott
Kungafamiljen framför sommarslottet.

Solliden är öppet varje dag mellan 11.00 och 18.00 under augusti. Därefter 11.00–16.00 fram till den 2 oktober. Det går dock inte att besöka själva slottet, det är kungaparets privata bostad.

Foto: Eva Finder/Sollidens slott, TT.

Annons