Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Privata bilder! Sofias lyxrenovering av prinsessan Lilians gamla hus

09 feb, 2022, 19:00 
Ellen Myrgård Lindén
Så förändrade prinsessan Sofia prinsessan Lilians hus Villa Solbacken

Prinsessan Sofia har ett öga för detaljer och efter fem år på Villa Solbacken har hon och Carl Philip förvandlat det kungliga huset till ett riktigt drömhem för en småbarnsfamilj.

Annons
Se filmen: Här avbryter Sofia mammaledigheten – för viktiga uppdraget!Brand logo
Se filmen: Här avbryter Sofia mammaledigheten – för viktiga uppdraget!

För fem år sedan, två år efter bröllopet, flyttade Carl Philip och Sofia in på Villa Solbacken. Den kungliga bostaden som en gång tillhörde farbror Bertil och prinsessan Lilian. I dag är det dock inte så mycket som är sig likt. Prinsparet har gjort en hel del förändringar för att huset ska passa en modern småbarnsfamilj med tre små prinsar, som lever loppan ute i trädgården.

För att Villa Solbacken skulle bli det där drömhuset som Carl Philip och Sofia önskade så krävdes först och främst ett stort rivningsarbete. Prinsen, med sitt design-öga, var byggherre och finansierade modernisering med egna medel. Och prinsessan Sofia var också väldigt delaktig i renoveringsprocessen.

Annons
Prinsessan Lilian Villa solbacken
Mycket med Villa Solbacken har förändrats sedan prinsessan Lilians tid.

Utifrån sett ger funkisvillan ett ganska lågmält intryck men när man kommer in genom portarna har Carl Philip och Sofia verkligen skapat sitt drömhem.

Planlösningen liknar inte alls den som Bertil och Lilian hade. Prinsparet har rivit väggar för att skapa en mer öppen känsla och dessutom är den tätbevuxna murgrönan på fasaden bortblästrad. I stället lyser huset som en vit pärla uppe på kullen, ovanför Djurgårdsbrunnskanalen. Fönstren har också bytts ut och inredningen går numera i vitt och nertonade färger.

Annons
Prinsessan Sofia tittar på inredning till Villa Solbacken

Sofia har dessutom tagit in en inredare som smakråd på vägen. Inredaren har inte tidigare varit känd, men i samband med att prinsessan Sofia i augusti 2019 besökte c.i.a_cederbergs_interiors för att välja möbler och prydnadsföremål till Villa Solbacken – och stannade i fyra timmar – så fanns Lill Andersen vid hennes sida som smakråd, det har Richard Cederberg berättat, som driver interiörfirman i södra Dalarna.

Villa Solbacken – som huset ser ut i dag!

Foto: TT

Annons