Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Privata festen på Solliden – så firar Victoria efter SVT:s sändning

14 jul, 2023, 20:45 
Kronprinsessan Victoria

Kronprinsessan Victorias privata festkväll – efter firandet i SVT.

Annons

Kronprinsessan Victorias födelsedag är en tradition som får turister att ta sig till Öland och folk att samlas på den turistvänliga, grönskande semesterön för att gratulera födelsedagsbarnet.

Här lämnar Victoria och kungafamiljen – för kvällens hemliga grillpartyBrand logo
Här lämnar Victoria och kungafamiljen – för kvällens hemliga grillparty

Det är en dag där Victoria firar tillsammans med hela svenska folket, men det är också en dag då hon försöker få till ett litet privat firande – något som prins Daniel är väldigt mån om att ge henne.

Även om dagen är betydelsefull för många, är det så klart även viktigt att Victoria får lite egentid med familjen och kunna glädjas åt barnens och Daniels stora planer för hennes födelsedag.

Kronprinsessan Victoria
Kronprinsessan Victoria har fullt under hela sin födelsedag.

Daniels privata överraskning

Ellen Myrgård Lindén, mångårig reporter på Svensk Damtidning, berättar att Daniel stiger upp tidigt på Victorias födelsedag och förbereder en kärleksfull överraskning med flera ingredienser.

Annons

– Victorias födelsedag är årets stora happening på Öland. Allmänheten samlas för att gratta och hela kungafamiljen är på plats vid Victoriakonserten på Borgholms slott. Så någon kvalitetstid mellan Victoria och Daniel blir det inte direkt den här dagen, förklarar Ellen Myrgård Lindén och fortsätter:

– Därför värnar prinsen extra mycket om födelsedagsmorgonen som alltid ser likadan ut. Då uppvaktar Daniel, Estelle och Oscar sin älskade hustru och mamma med jordgubbstårta och sång! En tradition som Daniel håller fast vid, stenhårt. Inte ens kungaparet får vara med utan det ska bara vara de fyra.

Det ska Victoria göra efter Victoriakonserten

Sen är det full fart hela dagen. Victoria tar emot gratulationer, åker kortege genom Borgholm och tar sig sen hela vägen till Borgholms slott för att avnjuta Victoriakonserten 2023.

Vad händer sen då? Jo, då fortsätter faktiskt det privata firandet – det berättar Svensk Dams kungareporter Helena Wiklund:

Annons

– SVT visar ju Victoriakonserten med några timmars fördröjning, så i själva verket slutade den redan vid 19.00-tiden.

– Och det betyder ju att det var gott om tid för kungafamiljen att samlas hemma på Solliden och fortsätta firandet på kvällen.

– Fast då är det ju inte frågan om någon storstilad middag, utan på kvällen är det mycket mer avspänt, Oftast ett skönt grillparty på terrassen till badhuset vid Kalmarsund.

Så kronprinsessan Victoria sätter punkt i betydligt lugnare stil – ett ypperligt sätt att avrunda den annars så hektiska och fartfyllda dagen!

Kronprinsessfamiljen
Grillkvällen efter kronprinsessan Victoria födelsedagsfirande har blivit tradition!

Foto TT

Annons