Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Privata kocken avslöjar – drottning Elizabeths udda matvanor

28 aug, 2022, 15:30 
AvSimon Holm Stålhand

Det visste vi inte om drottningen!

Annons
Här gifter sig Elizabeth och Philip 1947 – se historiska filmen!Brand logo
Här gifter sig Elizabeth och Philip 1947 – se historiska filmen!

Känslan är att vi vet allt om det brittiska kungahuset. Skandaler har avlöst varandra och när det tenderar att hända så dyker fler detaljer om det mesta upp. Men hur drottning Elizabeth, 96, kostvanor ser ut... ja, det har vi kanske inte full koll på.

Fram tills nu.

Ja, så är det! Drottning Elizabeths före detta personliga kock avslöjar allt om drottningens kostvanor.

Kocken heter Darren McGrady och har jobbat i drottningens tjänst i cirka 15 år. Darren McGrady har avslöjat allt om monarkens favoritmåltider.

Kocken avslöjar matvanorna

På en youtube-kanal så hävdar Darren McGrady att drottning Elizabeth har ätit samma måltider i hela sitt liv.

– Drottningen fick syltpengar i barnkammaren som liten flicka. Hon har ätit dem på afternoon tea sedan dess, säger McGrady i videon.

När drottningen tillbringar tid på Balmoral Castle i Skottland plockas färska jordgubbar från trädgården och används till gelépålägget. Smör och sylt utgör delikatessen och skärs i små cirklar stora som en gammal brittisk penny.

Monarken är också särskilt förtjust i scones med söt gelé. Hon är väldigt noga med hur det läggs upp.

Annons

– Drottningen vill alltid ha sylten först. Hon är också otroligt förtjust i bär, men de måste vara färska. Drottningen skulle äta jordgubbar tre eller fyra nätter i veckan i Balmoral om de var i säsong, säger McGrady.

I videon avslöjar han också några av de recept som kungligheterna gillar. Bland annat vilket eftermiddagste som kungligheterna gillar. Sedan avslöjar han drottning Elizabeths favorit när det kommer till gin.

– Det är ingen hemlighet att drottningen är en älskare av gin, sa han och tillade att hon också dricker den ginbaserade cocktailen Pimm's Royale.

Annons