Problem för kungen och Silvia i Jönköping! Polis fick kallas in

Problem för kungen och Silvia i Jönköping! Polis fick kallas in

Polisen var snabbt på plats i Jönköping.

Kungen är mitt inne i det kungliga superåret. I år firar han 50 år på tronen och den intensiva perioden är i full rullning. Tillsammans med drottning Silvia besöker han alla 21 län under året.

TV: Här får kungen och Silvia problem – tillkallar polis
0:34

Efter reklamen: TV: Här får kungen och Silvia problem – tillkallar polis

(0:34)

Slå på ljud

Under torsdagen var det Jönköpings tur att få besök av kungaparet och Svensk Damtidning var på plats för att följa festligheterna.

Kungen och drottning Silvia

Kungen och drottning Silvia såg ut att vara vid gott mod när de dök upp utanför Kulturhuset Spira i Jönköping.

Svensk Damtidning

Kungaparet anlände i limousin

De anlände till den småländska staden med statsplanet, och sedan blev det limousine in till stan. Utanför Kulturhuset Spira möttes de av applåder från folk som letat sig dit för att välkomna kungaparet.

Bilen som de anlänt i var inte vilken som helst, den hade en speciell koppling till kungen och var noga utvald för dagen. Det berättade bilens ägare Philip Aronsson.

– Det här är en Cadillac Fleetwood series 75, från 1966. En precis likadan bil som kungens mor har ägt, just därför tyckte vi att det var en passande bil för denna dagen. Det är ungefär 50 år sedan han satt i en ungefär likadan, sa Philip Aronsson till Svensk Damtidning.

Cadillac Fleetwood series 75

Kungen och drottning Silvia anlände i en Cadillac Fleetwood från 1966, en likadan som kungens mor ägt.

Svensk Damtidning

Kaoset i Jönköping – polis fick rycka in

Efter att ha sett fotoutställningen Kungen var här!, hade kungaparet planerat en bilkortege genom centrala Jönköping. Men när de satte sig i limousinen för att åka vidare stötte kungen och drottningen på problem.

Limousinen har stora problem

När kungen och drottningen skulle lämna fotoutställningen stötte de på stora problem.

Svensk Damtidning

Polis fick kallas till platsen och se till så att bilfärden kunde fortsätta som planerat, berättar Svensk Damtidning mångårige reporter Helena Wiklund.

– Vilket drama! Kungens Cadillac fick motorstopp! Det var bara att hämta upp startkablarna i bakluckan och med polisens draghjälp hostade den igång till slut. Kungaparet följde dramatiken från baksätet. Men kungen är ju själv veteranbilsägare och han är luttrad och vet att sånt här händer!

Bilkortegen kunde sedan fortsätta utan ytterligare problem.

Drama i Jönköping

Polis tillkallades och fick hjälpa till med att få igång Cadillacen.

Svensk Damtidning

Foto: TT