Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Problemet på Haga gick inte att blunda för – Daniel tvingad att agera

20 jan, 2023, 13:00 
Den läckande altanen blev en historiskt dyr historia.
Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Hösten 2010 gifte sig kronprinsessan Victoria och prins Daniel. Efter bröllopet flyttade det förälskade kronprinsparet in på Haga slott – och med tiden utökades familjen med prinsessan Estelle och prins Oscar.

WOW! Mette-Marit och Haakon hemma hos Victoria & Daniel på Haga slott – se filmenBrand logo
WOW! Mette-Marit och Haakon hemma hos Victoria & Daniel på Haga slott – se filmen

Strax innan flytten hade Haga rustats upp och renoverats för flera miljoner. Sedan dess har renoveringarna fortsatt och flera förändringar har gjorts för att behaga familjen.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel gifter sig 2010
Strax efter kronprinsessan Victorias och prins Daniels bröllop 2010 gick flyttlasset till Haga slott.

Bland annat har den röda lekstugan med vita knutar, som Hagasessorna lekte i på 1940-talet, rustats upp och fått en ny fräschör som gör att Estelle och Oscar kan bruka den för lek.

Annons
Prinsessan Estelles och prins Oscars lekstuga
Lekstugan kostade 117 000 kronor att renovera.

Altanen blev en dyr historia för Daniel och Victoria

Men det är inte den enda förändringen som gjorts de senaste åren. Förutom att installera solcellspaneler på taket till ekonomibyggnaden, har man även renoverat Hagas läckande altan.

Det blev en historiskt dyr historia. Mellan våren 2019 och våren 2020 arbetade ägnade sig byggnadsarbetare att fräscha upp altanen till sin forna prakt och sätta dit nya tätskikt.

Efter att altanen byggt upp på nytt landade prislappen på svindlande 1,4 miljoner kronor. Om man även slår ihop bygget med renoveringen av lekstugan så landar det på 1 517 000 miljoner kronor.

Haga slott
Haga slott. På bilden ser man även den röda lekstugan.

Foto: TT

Annons