Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Profilerna bojkottar när kronprinsessan Victoria dyker upp – vägrar vara med

11 mar, 2024, 10:00 
Kronprinsessan Victoria
Flera tunga namn vägrar dyka upp när kronprinsessan Victoria reser ner till Bryssel.
Annons

Kronprinsessan Victoria har ett mycket viktigt uppdrag på måndagsförmiddagen. Eftersom kungen och drottningen har ett stundande statsbesök i Mexiko, så har Victoria fått kliva in och agera vikarierande statschef.

Victorias stora firande på slottet – med hela familjen!Brand logo
Victorias stora firande på slottet – med hela familjen!

Kronprinsessan Victoria på plats i Bryssel

Vid klockan 12 ska den svenska flaggan hissas utanför Natos högkvarter i Bryssel. Det blir den sista ceremoniella pricken över i:et för att högtidlighålla Sveriges inträde i organisationen.

Statsminister Ulf Kristersson kommer självfallet där – och han har bjudit en rad andra tunga makt inom den svenska maktsfären.

Kronprinsessan ska vara där, jämte överbefälhavare Micael Bydén. Även utrikesminister Tobias Billström, försvarsminister Pål Jonsson och ministern för civilt försvar Carl-Oskar Bohlin har flugit ner.

Annons

Ulf har även bjudit med sig samtliga ledare från riksdagspartierna.

”Oavsett om man har varit för eller emot ett svenskt Nato-medlemskap så gör vi nu detta tillsammans, som land. Och jag är glad över att så många har tackat ja. Det blir en stark uppställning när den svenska flaggan för första gången hissas bredvid de övriga allierades flaggor”, säger han i en kommentar till Expressen.

De bojkottar ceremonin – trots att Victoria är med

Men enligt Expressen kommer två partiledare, Nooshi Dadgostar (V) och Daniel Helldén (MP) kommer att avstå från att delta i ceremonin. Nooshi väljer i stället att resa till Lund, vilket har varit planerat sedan tidigare.

”Där besöker hon Skånes universitetssjukhus för att prata med patienter och personal om vårdkrisen”, skriver hennes pressekreterare i en kommentar till Expressen.

Annons