Programledaren fick sparken efter Meghan-uttalande – ångrar sig

meghan piers harry

Den kontroversille programledaren ångrar sig.

Det var heta känslor i brittiska morgonprogrammet Good Morning Britain dagen efter Oprah intervju med Meghan Markle. Den kontroversiella programledaren och debattören Piers Morgan stormade ut ur studion efter att ha konfronterats av sin kollega angående sitt personliga agg mot Meghan Markle. Detta efter att Piers Morgan sagt att han ”inte tror på ett ord av vad hon säger” och syftade såklart till skandalintervjun med Oprah Winfrey.

Samma dag meddelade tv-kanalen ITV att han lämnar programmet för gott.

”Efter diskussioner med ITV, har nu Piers Morgan bestämt att det är en lämplig tidpunkt att lämna Good Morning Britain. ITV har accepterat hans beslut och har inget övrigt att tillägga.” skriver ITV i ett uttalande.

Nu har Piers skrivit en grundlig debattartikel i The Mail on Sunday där han förklarar sin syn på konfrontationen med kollegan.

piers morgan

Piers lämnade studion mitt under sändning – sedan lämnade han tv-kanalen.

NEIL HALL

”När han höll sin provocerande monolog, antydde att min enda anledning att misstro Ms Markles världsfrånvända påståenden i intervjun var på grund av att hon 'ghostade' mig för fyra år sedan efter att vi hade varit vänskapliga i 18 månader – jag kunde verkligen inte bry mig mindre om det, men det var information om hennes karaktär, särskilt som jag såg henne göra samma sak med många andra människor, inklusive sin egen far – kände jag ångan stiga i mig”

Piers Morgan ångrar att han lämnade studion

Det som hände sedan, att Piers stormade ut ur studion, är något han ångrar.

”Jag visste att det inte såg bra ut, den store snöflingemotståndaren som flyr från en konfrontation. När jag reflekterar över det i efterhand så borde jag inte ha gjort det.” skriver Piers.

”Men i stundens hetta, i mitt ganska ansträngda sinnestillstånd, kändes det som ett mindre sämre alternativ.” fortsätter han.

LÄS MER: Meghans hämndaktion – Piers Morgan får sparken

LÄS MER: Meghan dumpade Piers Morgan – verkliga relationen bakom bråket