Programledaren kastas ut – efter stora skandalintervjun

Meghan och Harrys intervju med Oprah skapar tumult. Nu har skandalprofilen tvingats avgå.

Det var heta känslor i brittiska morgonprogrammet Good Morning Britain under tisdagen, då den kontroversiella programledaren och debattören Piers Morgan stormade ut ur studion efter att ha konfronterats av sin kollega angående sitt personliga agg mot Meghan Markle. Detta efter att Piers Morgan sagt att han ”inte tror på ett ord av vad hon säger” och syftade såklart till skandalintervjun med Oprah Winfrey.

Nu meddelar tv-kanalen ITV att han lämnar programmet för gott.

”Efter diskussioner med ITV, har nu Piers Morgan bestämt att det är en lämplig tidpunkt att lämna Good Morning Britain. ITV har accepterat hans beslut och har inget övrigt att tillägga.” skriver ITV i ett uttalande.

Piers Morgan anklagade Meghan för lögner

I intervjun med Oprah öppnade Meghan upp om personliga ämnen så som rasism och psykisk ohälsa, något Piers Morgan inte hade mycket till övers för.

Piers morgan

Piers Morgan har varit en av Meghans mest högljudda kritiker under flera års tid. Nu lämnar han tv-programmet.

Ian West

”Jag skulle inte tro henne om hon så läste väderleksrapporten” sa Piers Morgan under måndagens sändning av GMB.

Under tisdagen förtydligade han sin ståndpunkt kring psykisk ohälsa, och underströk att det är något som ska tas på allvar och alla som lider av självmordstankar ska uppmuntras att söka hjälp. Men skadan var redan skedd.

Över 41 000 anmälningar efter uttalandet

Efter måndagens sändning har den brittiska myndigheten för kommunikation, ofta förkortad till Ofcom, fått in över 41 000 klagomål på Piers Morgans okänsliga uttalande om Meghan. Ofcom bestämde tidigt att en utredning skulle inledas.

Konflikten slutade inte där. Efter att Piers konfronterats av väderpresentatören Alex Beresford i direktsändning stormade han ut ur studion.

Bara några minuter innan det officiella beskedet om Piers Morgans uppsägning publicerades på ITV:s hemsida twittrade han ett kryptiskt meddelande. En bild av en rörlig klockpendel med texten ”tick tock...”, en förvarning om vad som skulle komma?

LÄS OCKSÅ: Meghan Markle om sitt liv som fånge i kungahuset: "Ville inte leva längre"