Prosit! Så allergiska är kungligheterna

Prosit! Så allergiska är kungligheterna
Annons

Prins-Joachim-pricktest-ibl

Livvakterna står handfallna. Det finns inget de kan göra för att förhindra nysattackerna som drabbar överkänsliga kungligheter. Pollen och kvalster är en osynlig armé som ingen Säpo-kille i världen kan avvärja eller hindra för att göra intrång på slotten. Prins Joachim är en av de blåblodiga som har pollenallergi.

Annons

prins-Joachim

Prins Joachim lade villigt och glatt upp armen för pricktest, när danska Astma- och allergiföreningen bjöd in till sitt testtält mitt i Köpenhamn. Och testet visade positivt; Joachim är allergisk mot pollen.
– Ja, björkpollen är ett problem för mig, det är absolut det värsta. Men jag är också allergisk mot gräspollen och katt, berättar prinsen i Billed Bladet.

Camilla-ste

Danske prinsen är knappast ensam om sin överkänslighet. Det är inte helt lätt att vara kunglig och hela tiden bombarderas med blomsterbuketter, när man inte tål pollen! Här får prins Charles känna på en rejäl dos, när Camilla låter honom inandas vårdofterna från sin bukett. Då kittlar det i prinsens näsa och näsduken åker fram.

Prince-Charles-nyser-ste

Hertiginnan Kate har hösnuva och en svår hästallergi. Så fort hästkortegerna rullar förbi kommer nysattackerna och rethostan.

Kate

När prins William spelar hästpolo håller sig Kate ofta långt därifrån.

Kate

Men i det kungliga England finns det hästar överallt och då finns det ingen annan lösning för Kate än att ta sin antihistamin-medicin.

Harry

Även Harry känner av våren och kan inte aaltid hålla sig från att nysa offentligt.

Av Åsa Bönnelyche
Foto: IBL, Stella Pictures

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

Kommentarer till “Prosit! Så allergiska är kungligheterna”

  1. Susanne skriver: 14 maj, 2016

    Ja allergierna gör ingen skillnad på om du heter Bernadotte eller Svensson den drabbar alla oavsett.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar