Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Pussen i kyrkan – stora snackisen under Julians dop

Pussen i kyrkan – stora snackisen under Julians dop

Äkta syskonkärlek i kyrkan på prins Julians dop!

Se Christopher O'Neills kärleksgest till prinsessan Madeleine
Slå på ljud

Prins Julian döptes i slottskyrkan vid Drottningholm under lördagen och dagen efter fick vi se hela dopet i SVT:s sändning. Det var en underbart vacker ceremoni där gästerna bland annat fick lyssna till en liveversion av Aviciis Hey Brother, en passande låt med tanke på prinsparets tre små prinsar.

Hela kungafamiljen var på plats, men det är inte alltid helt enkelt för småbarn att sitta still på det sättet en längre tid och när de hade kommit fram till punkten i programmet där dopgåvorna presenterades hade prins Alexander och prins Gabriel börjat få myror i brallorna.

Prins Alexanders kärleksfulla gest

De hoppade upp och ner från sina stolar och vandrade runt kring mamma Sofia, som då och då försökte få dem att sitta still, men i och med att de egentligen inte störde någon så lät hon dem hållas.

Så plötsligt fick vi se det kanske gulligaste ögonblicket i hela dopet. Storebror Alexander är tillbaka på sin stol och tittar på lille Julian i sin mammas knä, och så böjer han sig fram och ger honom en kärleksfull puss. Så fint att se relationen mellan bröderna!

Prins julian

Alexander tittade på sin lillebror och kunde inte låta bli att ge honom en puss!

SVT

Allt detta hände medan riksmarskalk Fredrik Wersäll presenterade de kungliga hovstaternas gåva.

– Som dopgåva till prins Julian vill kungliga hovstaternas personal överlämna ett odlingsbord för barn och en bok om barn och odling och lite konstnärsmaterial.

I sitt tal citerade han kronprinsessan Margaretha, som hade en stor passion för odling och växter.

– Barn och blommor har båda lika stora behov av sol och kärlek. Med sysslande med blommor kunna vidbringa dem kännedom och mycket annat nyttigt och roligt. Samt vilken vikt det skulle vara att genom blomsterodling, om än i liten skala, väcka deras kärlek till naturen.

LÄS MER: Kungafamiljen är samlad – här döps prins Julian!

LÄS MER: Madeleines kärleksögonblick med Chris – allt filmas!

LÄS MER: Madeleine och Victorias klänningar på kungliga dopet – se prislapparna här