Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Rania i Italien: "Kvinnorna ska rädda världsekonomin"

22 okt, 2009, 17:45 
AvRed Aktionen
Drottning Rania av Jordanien är just nu i Italien med sin make, kung Abdullah, på en fyradagarsvisit. Hon var där för att ta emot ett pris för affärskvinnor.
Annons

 

Drottning Rania är i Italien med sin make och fick i onsdags ta emot Marisa Bellisario-priset för affärskvinnor.

Rania väckte uppmärksamhet och sade bland annat att det är kvinnorna som kan hjälpa till att rädda världsekonomin från den globala krisen.

– Utbildning är nyckeln till kvinnors frigörelse, sa Rania när hon höll tal efter att ha fått priset, vilket delas ut årligen till affärskvinnor som utmärkt sig. I hennes fall handlar det om att hon verkligen engagerat sig i att förbättra kvinnors och barns livsvillkor i fattiga länder, och dessutom har hon startat sin egen entrepenörskapsstiftelse.

Vill se ökad kvinnlig makt

– Ju fler kvinnor som har ekonomisk makt desto starkare blir samhällets grundvalar, sa hon. Men även om många kvinnor ökat sitt inflytande så finns det fortfarande miljoner andra kvinnor som är avstängda från arbetslivet, och deras chanser till att få uttrycka sig förtrycks. De är dömda att leva ett halvt liv. I arabvärlden är detta många kvinnors situation.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Hon bad också Italien att stödja den globala kampanjen som verkar för att alla världens barn ska gå i skolan år 2015.

Rania berömdes även för att stödja fredsprocessen i Mellanöstern och för att vara en hela världens förkämpe för relationerna mellan västvärlden och islam.

Av Ann-Sofie Lundin

Foto: TT

Annons