Rasar efter nya bilden på William - beteendet mot Kate väcker starka känslor

26 apr, 2023, 13:04 
AvFelicia Plåt
Kate och William
Williams beteende väckte reaktioner hos de kungliga följarna. Foto: TT
Williams beteende väckte starka reaktioner på Twitter.
Annons

Prins William och prinsessan Kate har varit gifta sedan 2011. Men deras kärlekshistoria började långt innan dess. Paret träffades redan 2001 när de studerade vid St. Andrews Universitet i Skottland. De började som vänner med relationen utvecklades snabbt till kärlek.

Se härliga klippet! Prins Williams oväntade drag på restaurangen – Kate bryter ihop
Se härliga klippet! Prins Williams oväntade drag på restaurangen – Kate bryter ihop

Idag är makarna fortfarande lyckligt gifta och tillsammans har de barnen prins George, 9 år, prinsessan Charlotte, 7, och prins Louis, 5.

Kunglig vett och etikett

Kate har alltså varit en officiell medlem av det brittiska kungahuset i över 10 år. Att vara en kunglighet kräver att man har vett och etikett. Vilket Kate har fått lära sig på vägen.

Kate och William
Kate och William träffades när de studerade.

De kungliga etikettreglerna har funnits i flera generationer. Det är allt från hur man tilltalar sina familjemedlemmar och vilka kläder man har på sig till hur och när man går från matbordet.

Annons

När de representerar landet bör de vara på sitt bästa humör och visa sig från sin bästa sida. Vilket betyder att dessa regler är extra viktiga vid offentliga sammanhang och evenemang. Och det är många som uppskattar de kungliga traditionerna och har en bild av att de ska bete sig på ett visst sätt. Vilket märktes efter en bild på William och Kate.

Williams beteende väckte reaktioner

Kronprinsparet var nämligen nyligen på besök i Birmingham för att fira stadens mångfaldiga kultur och kreativa industrier. Ett typiskt tillfälle för paret att visa upp sina kunskaper inom vett och etikett. Men en bild från besöket gjorde att flera britter reagerade på Williams beteende.

På bilden som spreds på Twitter skriver en person följande:

– Jag vet att ni inte håller med mig, men… en gentleman skulle ha burit sin frus väska.

Kate bär nämligen sin väska själv och följarna tycker att William borde ha burit väskan som en "gentleman".

Annons

– Jag tyckte ärligt talat att han borde ha burit den. Min man bär saker åt mig. Så jag håller med dig. Det kan finnas en anledning. Men ja… skriver en annan Twitter-användare.

Men vissa tycker att William gjorde rätt och att beteendet inte var särklit upprörande.

– Så vitt jag vet bär en herre resväskor, tunga påsar med matvaror och sånt men aldrig en damhandväska som den här väskan är, skriver en användare.

Annons