Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Rasar efter nya bilderna på Kate – kritiseras för klädesplagget: ”Tondövt”

20 nov, 2023, 16:00 

Prinsessan Kate i blåsväder efter klädesvalet.

Annons

När prinsessan Kate dök upp i BBC och uppmanade folk att donera till välgörenhetsorganisationen ”Children In Need”, hade hon nog hoppats på att efterspelet skulle handla om organisationens arbete för utsatta barn.

Därför bär Kate alltid handväskan i väster hand!Brand logo
Därför bär Kate alltid handväskan i väster hand!

Ikväll handlar det om att hjälpa till att stödja, kämpa för och ge alla barn möjlighet att bli det bästa de kan bli. Detta kommer att vara avgörande för deras framtida hälsa och lycka. Det är viktigt att vi tar hand om barndomen, sa hon i kampanjtalet.

Men i stället blev det hon som hamnade i rampljuset, hårt kritiserad för att ha klätt upp sig i en dyr blus, som enligt New York Post kostar runt 4000 kronor.

Prinsessan Kate
Prinsessan Kate har hamnat i blåsväder på grund av sin lyxiga blus.

Hårda kritiken mot Kate

Många anser att Kate ägnar sig åt dubbelmoral, att hon valt ett plagg som utsatta barn inte har råd med och borde valt något annat när hon nu skulle göra en kampanj för ”Children In Need”.

Annons

”En miljardär lanserar kampanjen Children In Need på BBC - för att be samhället om donationer. Tondövt”, skriver en person.

”Jag känner familjer med barn med en funktionsnedsättning som har gett upp att äta själva så att barnen kan få mat. Sedan blir jag förolämpad när Kate Middleton dyker upp i en blus för 4000 kronor!”, skriver en annan.

Hovet har inte svarat på kritiken

Samtidigt tonar några personer ned kritiken och påpekar att det inte är första gången som Kate bär sin blåa sidenblus. Hon bar den en gång vid 2020 och är därför ett plagg som hon återanvänt.

Varken Kate eller hovet har bemött kritiken, rapporterar New York Post. Om det kommer någon uppföljning till den omtalade blusen återstår helt enkelt att se!

Foto: TT

Annons