Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Rasar inför kungens besök – kan inte hålla tillbaka ilskan: ”Jisses vad löjligt!”

02 jul, 2024, 17:00 
Kungen reser till Stenungsund – men invånarna är inte glada.
Annons

I september förra året drabbades E6:an i Stenungsund av ett jordskred som gav stor påverkan på infrastrukturen och miljön i området.

Här får kungen och prinsessan Christina höra sin pappas röstBrand logo
Här får kungen och prinsessan Christina höra sin pappas röst

Kungen insåg snabbt allvaret. Tillsammans med infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson och landshövding Sten Tolgfors, reste han till Stenungsund för att visa sitt stöd.

”På plats fick Kungen och statsrådet information om hur kommunen och ansvariga myndigheter arbetar med att hantera konsekvenserna av det omfattande skredet”, skrev kungahuset.

Annons
Kungen
Kungen på plats i Stenungsund efter jordskredet.Adam Ihse/TT

Kungen välkommen – Sverige stängs ute

Onsdagen den 3 juli återvänder kungen till Stenungsund. Den här gången rör det sig om närvaro vid återinvigningen av Europaväg 6, som anordnas av Trafikverket.

Däremot är det bara kungen som kommer att få äran att närvara. Resten av allmänheten stängs ute, rapporterar Stenungsunds kommun i ett inlägg på Facebook.

– Vi är ledsna över att inte kunna bereda plats för allmänheten, men eftersom vägområdet fortfarande är en arbetsplats så kan vi av säkerhetsskäl inte välkomna alla, säger projektchef Daniel Svensson.

Annons

Rasar efter beslutet

Beskedet har inte tagits emot särskilt positivt av Stenungsunds invånare. Flera är kritiska till beslutat att bara låta kungen närvara och vädrar sitt missnöje i kommunens kommentarsfält.

”Man trodde ju det skulle vara invigning för allmänheten. Det är ju vi som fått köra/åka andra vägar. Framför allt de boende i området”, skriver en upprörd person.

”Invigning för att ni lagat en väg för speciellt utvalda gäster?! Jisses vad löjligt och bortkastade skattepengar. Skäms”, skriver en annan.

Kungen
Stenungsunds kommun får hård kritik inför kungens besök.Adam Ihse/TT

Foto: TT

Annons