Rasar mot beslutet – händelsen inför kröningen väcker ilska: ”Så dumt!”

Rasar mot beslutet – händelsen inför kröningen väcker ilska: ”Så dumt!”

Kungaexperten har fått nog efter beslutet inför kung Charles kröning.

Den stora dagen närmar sig med stormsteg. Den 6 maj kröns Charles till kung och omkring 2000 gäster har bjudits in för att ta del av den stora festen och det historiska ögonblicket.

Eva O'Neill och galna ryktet med kung Charles
0:30

Efter reklamen: Eva O'Neill och galna ryktet med kung Charles

(0:30)

Slå på ljud

Däremot kommer det bli en hel del förändring. Drottning Elizabeth hade närmare 8000 gäster och kortegen från Buckingham Palace till Westminster Abbey var längre.

Enligt uppgifter vill Charles visa att monarkin fortfarande har en plats i ett modernt samhälle. Beslutet ska även vara ett resultat av inflation och de ökande levnadskostnaderna för det brittiska folket.

Drottning Camilla och kung Charles

Drottning Camilla och kung Charles.

kisforkate / dana press

Experten rasar efter beslutet: ”Så dumt!”

Men alla uppskattar inte Charles beslut att skala ner tillställningen och bjuda in färre gäster. Kungaexperten Eamonn Holmes tycker det är märkligt att det brittiska kungahuset inte slår på stora trumman.

– Det är bara en massa nonsens. Titta på vem som bjuden och vem som inte är det. Fergie är hans före detta svägerska, och hon är inte bjuden. Så dumt! Vad kostar det att bjuda in henne? 100 pund? Få in henne, säger han till GB News.

London

London dekorerar inför kröningen den 6 maj.

Vuk Valcic/SOPA Images/Shutterstock

”Vi kommer att få ta del av allt spektakel”

Kungaexperten Charles Rae är av en helt annan åsikt och tycker det är bra och moget av Charles att skala ned firandet på grund av den pågående ekonomiska krisen.

– Jag tror fortfarande att det kommer bli ett rätt anständigt spektakel, vi kommer att få se alla soldater, vi kommer att få se militären, vi kommer att ta del av allt spektakel som hör ihop med kröningen.

– För väldigt många människor i det här landet kommer det också vara en chans att ta del av något historiskt i sitt liv.

Kung Charles kröning

Storslaget firande väntar den 6 maj.

Vuk Valcic/SOPA Images/Shutterstock

Foto: TT