Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kängan mot Carl Philip och Sofia – efter bröllopsbilderna: ”Vilken skit”

09 mar, 2024, 15:00 
Bröllopet mellan prins Carl Philip och prinsessan Sofia fick artisten Ulf Lundell att rasa.
Annons
Tillbakablick: Carl Philips rörande ord efter bröllopet med Sofia!Brand logo
Tillbakablick: Carl Philips rörande ord efter bröllopet med Sofia!

Pioner, rosor och nejlikor i rosa, orange och aprikos smyckade Slottskyrkans inre. Björkkvistar lutade sig mot väggarna och under prunkar av hundkex, ormbunke och hallonblad.

Prins Carl Philip skulle äntligen få säga ”ja” till sin dalkulla från Älvdalen, under en stämningsfull vigsel som inte lämnade någon oberörd – och en bröllopsmiddag som innehöll flera överraskningar.

Prinsessan Sofia ville slå på stora trumman, men samtidigt gå sin egen väg, så när hon under bröllopsmiddagen skulle förklara sin kärlek för Carl Philip, valde hon att göra det med hjälp av ett sångnummer från väninnan Molly Sandén, ackompanjerad av Danny Saucedo på piano och Marika Willstedt på cello.

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia
Prins Carl Philip och prinsessan Sofia kysser varandra på Logården efter bröllopet.Fredrik Sandberg/TT

Carl Philip i tårar

Carl Philip var märkbart rörd när han fick bevittna sin nyblivna hustrus bröllopsgest. Låten, med Sofias ord, fick prinsen att upprepade gånger greppa bordsservetten och torka kinderna fria från tårar.

Annons

För som han själv sa i sitt bröllopstal: kärleken till Sofia hade alltid varit speciell och längs vägen hade det funnits en del hinder. Men kärleken brukar som bekant övervinna allt, även om det ofta kräver stort ”mod att inte välja den lätta vägen bara för att den är lätt, utan mod för att stanna på den svåra vägen för att den är rätt”.

– Sofia, vi valde aldrig den svåra vägen, den valde oss. Varje gång vi försökte välja bort den förde kärleken oss samman igen. Varje gång vi försökte vara ifrån varandra så blev mitt hjärta tomt. Och till sist, till sist Sofia, valde vi rätt – ett beslut som gör mig till världens lyckligaste man. Sofia, du fyller mitt liv med kärlek och glädje. Idag bevisar vi att kärleken övervinner allt. Sofia, du är bäst. Jag älskar dig, sa Carl Philip.

Ulf Lundells ilska

Det var en afton i kärlekens tecken. Prinsessan Sofia bar en vacker brudklänning designad av Ida Sjöstedt och ceremonin följdes av en stämningsfull kortege genom Stockholm gator, innan det bar av till Drottningholms slott för en festlig bankett.

Annons

Artisten Ulf Lundell var dock inte särskilt imponerad. Mitt i glädjeyran satt han och var rasande. I ett blogginlägg på sin dåvarande blogg vädrade han sin ilska och kvällen innan bröllopet skrev han:

”Imorrn sänker sej Sverige ner i sina sämsta sunkigaste mest rojalistiska stämningar. Det är oss rejält ovärdigt. Vilken smörja, vilken skit”.

Ulf Lundell fortsatte:

”Man spärrar av områden, rödvita band, kameraplattformar, det ska förstås bli kortege och det ska vinkas i Sagolandet. Jamen va fan. Viftas med små flaggor. Det är ovärdigt”.

Ulf Lundell
Ulf Lundell var rasande dagen innan prins Carl Philips och prinsessan Sofias bröllop. I ett blogginlägg gick han till attack och beskrev bröllopet som ”rejält ovärdigt”.Jeppe Gustafsson/Shutterstock

Foto: TT
Annons