Rasar mot drottning Silvia efter bilden: "Hon borde skämmas"

Drottning Silvia

Patrik ÷sterberg/TT
Drottning Silvia får tuff kritik på grund av en ny bild.
SE FILMEN! Här anländer spanska kungaparet till Slottet
Slå på ljud

Drottning Silvia strålade under hela det spanska statsbesöket. Hon agerade en perfekt värdinna för kung Felipe och hans drottning Letizia.

I spanska medier skrev man särskilt mycket om att Felipe och Silvia verkade ha en så pass fin relation, att de delade många skratt och leenden.

Ilska mot drottning Silvia efter bilden

Men allt var inte fullständigt nöjda med drottningen. På kungahusets Instagram-konto sipprade det fram ett bekant missnöje med hur Silvia var klädd.

På ett av fotona bar Silvia nämligen en minkpäls. Detta vållade flera negativa kommentarer.

"Älskar vårt kungahus men hur i jissu namn kan man gynna den plågsamma pälsindustrin! Skäms!!", skriver en användare.

"Jag gillar drottning Silvia, men jag undrar varför hon fortfarande bär päls? Människor som tillhör offentligheten borde vara förebilder. Det finns så många sätt att hålla värmen, men päls borde bara bäras av dem som har en av naturen given rätt att göra det: djuren", skriver en annan.

Men Silvia försvaras också.

"Så härligt att se Drottningen bära pälsen som hon haft i många år istället för konstgjort och nytt som ger mer påverkan på miljön än en 'gammal' päls", skriver en användare.

"Ignorera hatarna här i kommentarerna. Har man en päls är det bättre att använda den annars har den gjorts i onödan", skriver en annan.

"Det går inte att försvara"

Kritiken mot Silvias pälsar är dock inte ny. Djurrättsorganisationen Peta har även tidigare försökt få drottningen att skrota den delen av sin garderob.

"Det är 2019, ingen kan längre försvara valet att utsätta djur för den tortyr det innebär att sitta fängslade hela livet, eller fångas i stålfällor, plågas med elchocker och flås för mode. Vi uppmanar drottning Silvia att ha medkänsla för djuren och skippa päls från och med nu", har Peta skrivit i en debattartikel i tidningen Syre.

"Om drottning Silvia väljer att sluta köpa päls skulle hennes namn läggas till den växande listan av offentliga personer såsom Michelle Obama, Carla Bruni Sarkozy, Melania Trump, hertiginnan av Sussex och nu även drottning Elizabeth II, som redan har tagit ställning mot den fruktansvärda pälsindustrin".