Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Rättegången mot Iñaki Urdangarin uppskjuten

04 jan, 2012, 08:06 
Agneta Nisbeth
Annons

Den omtalade rättegången mot prinsessan Cristinas man Iñaki Urdangarin har blivit uppskjuten till februari.

Rättegången mot spanska prinsessan Cristinas bedrägeriåtalade make Iñaki Urdangarin är uppskjuten. Domstolen i Palma de Mallorca hade kallat till rättegång den 6 februari, men Iñakis advokat Mario Pascual Vives har lyckats få den uppskjuten till den 25 februari för att få tid att gå igenom förundersökningen.

Annons

Sluta sitt uppdrag

Det har också kommit fram att kung Juan Carlos var den som övertalade sin svärson att sluta sitt uppdrag som vd för Noos Institutet, där bedrägerierna ska ha skett. Kungen ansåg inte att det var lämpligt att Iñaki var engagerad i affärer i Spanien utan uppmanade honom att söka arbete utomlands. Det ledde till att Iñaki och hans familj flyttade till Washington där han anställdes av det spanska telefonbolaget Telefónica.

Hovet förnekar

Många reagerade på att varken prinsessan Elena eller prinsessan Cristina var med vid parlamentets öppnande den 27 december, det har inte hänt sedan 1979. Men hovet förnekar att det skulle ha någonting som helst med bedrägeriåtalet mot prinsessan Cristinas make att göra utan säger att prinsessornas uteblivande beror på “privata skäl”.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Eva Åström

Foto: Stella Pictures

Läs även:

Annons