Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungens utspel framför pressen får åskådare att reagera – ville inte fotas

14 jul, 2023, 13:30 

Kungens plötsliga ord väckte reaktioner direkt.

Annons

I dag, den 14 juli, är det äntligen dags att fira kronprinsessan Victorias födelsedag! Tronarvingen firar 46 år, och det har givetvis uppmärksammats vitt och brett borta på Öland.

Under gårdagen befann sig delar av kungafamiljen på Niklas Strömstedts konsert under Solliden Sessions. Men frågan är om kungen var så sugen på att fångas på bild...

Oväntade födelsedagskuppen – se Victorias reaktion!Brand logo
Oväntade födelsedagskuppen – se Victorias reaktion!

Kungens stora lycka – Solliden Sessions blev succé

Att kungafamiljen är stora fans av pop-legendaren Niklas Strömstedt är ingen hemlighet, så att kungen, prinsparet och kronprinsessparet dök upp för lite ljuv musik var ingen skräll.

Annons

Dessutom är ju Solliden Session något av kungens påfund, på den scen han lät bygga år 2001. Så givetvis vill han vara på plats under sin ledighet för att ta del av sitt verk.

– Kungafamiljen är mycket nöjd, både med konserterna och mottagandet. Familjen har besöktflera av konserterna och träffat artisterna, har Sollidens projektledare Pernilla Klintberg sagt i ett pressmeddelande.

Prins Daniel, kronprinsessan Victoria och kung Carl Gustaf lyssnar på Niklas Strömstedt
Fin musik – och fint väder!
Annons

Kungens utspel inför pressen – väcker reaktioner direkt

Men det är alltid något av ett mysterium vem som dyker upp. Eftersom det sker privat, är det inget hovet meddelar i förväg. Under gårdagen saknades drottningen, prinsessan Madeleine och Chris O'Neill.

Hovet lät meddela för Svensk Dam att de istället var hemma med barnen på slottet. Ja, visst behövs det förstärkning. Det är ju inte mindre än åtta barnbarn som busar runt på Solliden nu!

Ja, just nu är kungafamiljen lediga, men pressen var givetvis på plats för att fota kungligheterna. Då passade kungen på att skoja till det, något som fångades på film av Svensk Damtidnings reporter Helena Wiklund som bevakar kungafamiljen på plats.

– Ska vi göra en grej här, så är det gjort? säger han till de andra när han anländer, och syftar på att ställa upp på en gruppbild.

Kungen, kronprinsessan Victoria och prins Daniel anländer till Solliden Sessions
Kungen hade på sig ett par färgstarka byxor dagen till ära.

Ja, kungen verkar inte särskilt sugen på kamerablixtar och kommer med en skämtsam uppmaning till fotograferna:

– Så får ni bli lediga för kvällen!

Det tas emot väl, och presskåren skrattar ljudligt – om så ändå var fallet.

– Vi önskar vi vore det!

Foto: TT/Svensk Damtidning

Annons