Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Reagerar kraftigt efter nya bilden på Silvia – misstankarna stämmer

16 sep, 2023, 14:00 

Nu undrar flera varför det bara är de nordiska kungligheterna som syns.

Annons

När kungen firar 50 år på tronen sluter de nordiska kungligheterna upp. Drottning Margrethe, kung Harald och drottning Sonja är alla på plats för att ta del av firandet av kungens 50 år på tronen.

TV: Johan T Lindwall om kungens superfest: ”Otroligt – det pratar man inte bort”Brand logo
TV: Johan T Lindwall om kungens superfest: ”Otroligt – det pratar man inte bort”

Med sina vackraste klänningar och dyrbaraste tiaror dök de upp på Stockholm slott för att del av jubileumsbanketten. Drottning Silvia strålade i vanlig ordning och bar så klart sitt brasilianska diadem.

För att föreviga den historiska händelsen passade kungligheterna dessutom på att ta en gruppbild tillsammans – en bild som visade vilket speciellt band som råder mellan de olika kungahusen.

Annons
Drottning Silvia och kung Harald
Drottning Silvia anlände till jubileumsbanketten i sällskap av kung Harald.

Förvirringen efter bilden på Silvia och kungen

Samtidigt har bilden på kungligheterna väckt en del frågetecken. Många undrar nämligen varför kungligheter som kung Charles, drottning Camilla, furst Albert och furstinnan Charlene inte är med på festen.

”Varför är det inga brittiska kungligheter som närvarar den här kvällen?”, skriver en person på danska kungahusets Instagram.

Hovets svar: ”En statsangelägenhet”

I utländska media har det vädrats viss besvikelse mot att det bara är de nordiska kungahusen som är inbjudna till festen. Samtidigt är det helt i linje med kunglig tradition, något som hovet tidigare bekräftat för Svensk Damtidning.

– Jubileet är en statsangelägenhet till vilken de nordiska statscheferna är inbjudna, säger Ulrika Näsholm vid hovets informationsavdelning till Svensk Damtidning och fortsätter:

– Vid andra högtidligheter, så som bröllop och födelsedagar, kan gästlistorna se annorlunda ut – till exempel med andra kungahus representerade.

Foto: TT/Ingemar Lindevall/Kungl. Hovstaterna

Annons