Reagerar kraftigt på bilderna på Victoria: "Mår inte bra"

Kronprinsessan Victoria.

TT
Kronprinsessan Victoria ser det som en av sitt livs höjdpunkter. Men andra reagerar på ett helt annat vis.

Kronprinsessan Victorias bröllop med prins Daniel. Ett heligt minne för många. En påminnelse om kärlekens lyskraft som kan locka fram tårar ur den mest hårdnackade republikan.

Men bröllopet kan fortfarande, tio år senare, också väcka märkliga associationer och reaktioner hos vissa. Det bevisar artisten IB Sundström i sitt personporträtt i Svenska Dagbladet.

Reagerar på bilderna på kronprinsessan Victoria och prins Daniel

Texten är skriven som en skildring av IB:s perfekta helg. I den ingår det tydligen att titta på tv-sändningen från Storkyrkan.

Fast vägen dit är snårig. Så här skriver IB i Svensk Dagbladet.

"Jag sätter mig och bläddrar i en filmtidskrift och lyssnar på lite musik, bland annat dyker en Björns Skifs-låt upp som jag gillar litegrann. Börjar fundera på vad Björn Skifs gör en kväll som denna, jag vet nämligen på ett ungefär var han bor. Hur mår han egentligen? Jag funderar på om jag skulle ringa honom. Vad skulle vi prata om? Jag vet faktiskt inte riktigt. Kollar sedan på Youtube när han sjunger på kronprinsessan Victoria och prins Daniels bröllop. Jag mår inte bra av att sitta och titta på det, ändå fortsätter jag", skriver IB.

Björn Skifs sjöng låt på kronprinsessan Victorias bröllop

Björn Skifs sjöng duett med Agnes Carlsson på Victorias bröllop. Låten “When you tell the world you’re mine” var specialskriven för tillfället.

Jörgen Elofsson och John Lundvik skrev text och musik, efter att Daniel själv kontaktat Jörgen och bett honom att skriva en låt som en hyllning till Victoria. Anledningen till att det blev just Agnes och Björn Skifs som framförde hyllningen var enligt Jörgen Elofsson ett medvetet val.

– Jag ville att det skulle vara ett oväntat par. Precis som jag tycker att Daniel och Victoria är. Sedan ville jag också att artisterna skulle ha en stark förankring i Sverige, sa han till Aftonbladet efter bröllopet.