Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Reaktionen på Meghan och Harry: Intervjun som avslöjar kungafamiljens iskyla

07 jun, 2021, 12:30 
Drottning Elizabeth Meghan Markle Prins Harry

Drottning Elizabeth har valt taktik: Meghan och Harry står mitt i strålkastarljuset – men kungafamiljen tittar åt ett annat håll.

Annons
Meghan Markle och prins Harry har fått en dotterBrand logo
Meghan Markle och prins Harry har fått en dotter

Det är brittiska tidningen The Telegraph som har varit hemma hos drottning Elizabeths yngste son prins Edward, 57, och hans fru Sophie, 56, på Bagshot Park, den stora egendom en kvart från Windsor Castle där de har bott sedan de gifte sig för 22 år sedan – och där vår egen kungs farmor kronprinsessan Margareta faktiskt föddes.

Bagshot Park Prins Edward Sophie Wessex
Prins Edwards och Sophies hem Bagshot Park. Intervjun ägde rum i familjens orangeri som du ser till vänster.

Brittiska kungafamiljen är inte mycket för att ge intervjuer och detta är Edwards och Sophies första som par, någonsin. Syftet var att minnas hans pappa (och hennes svärfar) prins Philip, som skulle ha fyllt 100 år på torsdag, men som gick bort i början av april.

Men att samtalet även kom in på Meghan och prins Harry och alla turerna kring Oprah Winfreys två timmar långa tv-intervju – det gick ju inte att undvika. Drottning Elizabeths yngste son hade dock taktiken klar: Totalt ignorerande.

Annons

– Oprah vem då? säger han och tittar på Sophie.

Som svarar med ett fniss:

– Ja, vilken intervju?

Men Sophie säger också försonande att hon uppskattade det långa samtal som hon hade med prins Harry när han var hemma för prins Philips begravning.

– Vi är fortfarande en familj, vad som än händer. Och det kommer vi alltid att vara.

Drottning Elizabeths son prins Edward och svärdotter Sophie

Prins Edward Sophie familj sonen James dottern Louise
Prins Edward och Sophie med sina barn Lady Louise, 17, and James, 13.

Edward och Sophie brukar beskrivs som den brittiska kungafamiljens slitvargar som bara knogar på i det tysta, vid sidan av de glamourösa megastjärnorna Kate och William och Meghan och Harry: De senaste åren har de betat av mer än 500 uppdrag, vilket är mer än drottningen, prins William, Kate och Camilla.

Foto: TT.

Annons