Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Reaktioner efter bilderna på Mette-Marit och Haakon – barnen inblandade: ”Inget de valt”

29 dec, 2023, 15:00 

Årliga dokumentären om norska kungafamiljen bjöd minst sagt på ett oväntat drag.

Annons

Medan svenska kungafamiljen haft ett år fyllt av jubileumsfirande, kungens 50 år på tronen, prins Daniels 50-årskalas och drottning Silvias 80-årsfirande, firar även norska kungafamiljen en milstolpe.

Mette-Marit och Haakon utsatta för fräck bluff – avslöjas i filmen!Brand logo
Mette-Marit och Haakon utsatta för fräck bluff – avslöjas i filmen!

I 20 års tid har kung Harald och drottning Sonja ställt upp på en julintervju i norska public service-kanalen NRK, släppt in ett tv-team i sin kungliga sfär och låtit dem följa med på resor och diverse uppdrag för att kunna göra sin årliga kungadokumentär.

Annons

Här berättar kungaparet om året som gått, och visar både små och stora ögonblick för hela kungafamiljen – ett mycket uppskattat program för alla som brinner för de norska kungligheterna!

Prins Sverre Magnus, prinsessan Ingrid Alexandra, kronprins Haakon, drottning Sonja och kung Harald
Norska kungafamiljens julfoto 2023.

Bröt traditionen – spelade raplåt

Däremot har NRK i en sekvens valt en något otraditionell väg. I ett klipp från när kronprins Haakon anordnade ”Skaugum Grand Prix”, ett billopp för att uppmärksamma 40 år av lärandeutbudet UngInvest AiB, valde man att tonsätta allt med raplåten ”Ridin” av rapparen Chamillionaire.

Annons

Så när allt spelades upp kunde man höra rader som: ”They se me rollin, they 'hatin'. 'Patrollin' and tryna catch me ridin' dirty. Tryna catch me ridin' dirty” och så vidare.

I billoppet deltog även Haakons och kronprinsessan Mette-Marits barn, prinsessan Ingrid Alexandra och prins Sverre Magnus.

Prinsessan Ingrid Alexandra och prins Sverre Magnus
Prinsessan Ingrid Alexandra och prins Sverre Magnus.

”Kronprinsen är förtjust i rap”

Valet av raplåt har väckt viss förvåning. Samtidigt är Se och Hörs kungaexpert Caroline Vagle inte speciellt förvånad över valet av låt, även om det i ett program om kungafamiljen inte tillhör vanligheterna.

Annons

– Det är NRK som lagt in den här musiken, och inte något som kungafamiljen har valt själva. Men gissa vad, säger Caroline Vagle och fortsätter:

Det är känt att just kronprinsen är förtjust i rap, och med en snabb sökning ser jag att media har refererat till honom som rapprinsen tidigare. Ända sedan han var tonåring har han haft ett stort musikintresse, och sågs ofta på festivaler och konserter, särskilt på 90-talet.

Kronprinsessan Mette-Marit och kronprins Haakon
Kronprins Haakon gillar rap och lyssnar gärna på genren privat.

Foto: TT

Annons