Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Missen i bilden på kronprins Frederik – beslutet hånas

25 jul, 2022, 08:00 
Kronprins Frederik

Det tänkte nog inte kronprinsen själv på när bilden laddades upp...

Annons
Har du koll på den danska tronföljden?Brand logo
Har du koll på den danska tronföljden?

Danmarks kronprins Frederik är oerhört hyllad och omtyckt i sitt hemland, ja, till och med utanför landsgränserna. Kanske är det den danska kunglighetens avslappnade framtoning som gör att han sticker ut, han syns ofta i vardagliga och alldagliga kläder som nästan gör det svårt att urskilja att han faktiskt är drottningens son!

Men när det nu släpptes det en ny bild på kronprinsen blev han skämtsamt hånad i kommentarsfältet.

Vinnaren var dopad

Det var nog ingen tråkig dag att vara dansk igår, när en idrottsmerit skrev in landet i historieböckerna. Det är tävlingscyklisten Jonas Vingegaard som står för insatsen, han vann nämligen den anrika cykeltävlingen Tour de France på Champs-Élysées i Paris under söndagen.

Förutom att det är en imponerande vinst, är det kanske extra speciellt för Danmark då vinsten är den första på hela 26 år! Och rent formellt kanske det till och med var ännu mer längesedan, turerna kring den senaste vinsten har nämligen varit många.

Annons

Bjarne Riis, som cyklade hem tävlingen å Danmarks vägnar för 26 år sedan har nämligen erkänt att han var dopad när han vann Tour de France. Tävlingen anses dock enligt SVT vara preskriberad, så han stod fortfarande för Danmarks guldmedalj tills nu.

Detaljen i bilden

Självklart hade kronprins Frederik tagit sig till Paris för att hylla vinnaren, som inte heller behövde strida särskilt mycket för vinsten. På det danska kungahusets Instagram laddades det upp en bild på pristagaren och Frederik.

"Hans energi, sportsmannaanda och viljestyrka i årets Tour de France har varit exceptionellt att bevittna. Grattis till segern och tack för den fina upplevelse som kampen om pokalen har gett oss alla i juli månad 🏆" Skriver kungahuset bland annat under bilden. Vilken fin hyllning!

Annons

Men det är bilden som sticker ut. Kronprinsen ler avslappnat in i kameran med stor proffessionalitet, medan Jonas Vingegaard ser aningen oförberedd ut, likaså kvinnan på bilden som förmodligen är hans partner.

Det här fick följarna att reagera – och brista ut i skratt med ett skämtsamt hån mot prinsen.

"Vi känner alla någon som bara lägger upp bilder där de själva ser bra ut 😅😆" Skriver en användare, som i skrivande stund har över 200 gillamarkeringar.

"Jag tänkte samma!" Håller en annan med.

"Han kan tydligen inte vinna allt på samma dag." Skojar en tredje.

Foto: TT/Instagram

Annons