Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Reinfeldt om det stora kalaset imorgon

17 jun, 2010, 17:33 
Agneta Nisbeth
Annons
reinfeldt-silvia-kungen-ewa-olle-westling

Fredrik Reinfeldt avslöjar nu detaljerna kring den exklusiva middag som regeringen ska hålla för trehundra utvalda bröllopsgäster imorgon kväll.

Imorgon fredag, dagen före den stora bröllopsdagen, håller regeringen en mottagning i Stockholms stadshus med bland annat kommunalråd från hela landet som gäster. Kommunalråden får där framföra sina personliga hälsningar till brudparet och överlämna kommunernas eventuella presenter. Det blir också en överraskande underhållning i form av kronprinsessans gamla pianolärare Ingemar Thorell, som kommer att framföra en specialkomponerad brudmarsch med text av Py Bäckman, “Länge leve kärleken”.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Havets läckerheter

Klockan 18 på fredagen serveras den exklusiva middagen i Eric Ericsonhallen på Skeppsholmen för ca 260 gäster, där regeringen med statsminister Fredrik Reinfeldt i spetsen står som värd. Stjärnkocken Håkan Thörnström, som tidigare ansvarat för bland annat Nobelmiddagen, står för menyn. Den har godkänts av brudparet och består bland annat av sotad pilgrimsmusselcarpaccio och örtbakad piggvarsfilé. Reinfeldt avslöjar att middagsunderhållningen kommer den internationellt kända kören Eric Ericsons Kammarkör att stå för.

Annons

Mellan svärmor och svärdotter

Till bordsdamer kommer Fredrik Reinfeldt att få Daniel Westlings mamma Eva Westling på ena sidan och kronprinsessan på den andra. Kungen kommer att sitta mellan Ewa Westling och Filippa Reinfeldt. På Filippas högra sida hamnar Olle Westling, som har drottning Silvia som sin bordsdam till höger. Mellan statsministern och drottningen sitter brudparet.

En historisk händelse

Statsministern är uppspelt över bröllopsveckan som han i Expressen beskriver som “en glädjens högtid”.

– Det är en historisk händelse och det är stort att sen kunna gå tillbaka och säga att det hände när jag var statsminister, säger Reinfeldt i Expressen. Roligast av allt ska bli att följa kronprinsessan Victoria och Daniel. De har ett sprudlande gott humör och det är väldigt roligt att vara i närheten av dem, säger han. Jag hoppas att vädret är med oss när vi alla ska vinka till kronprinsessparet.

Annons

“Mjuka och fina”

Reinfeldt beskriver brudparet som “trygga”.

– Det känns som om de passar väldigt väl tillsammans. Victoria och Daniel är väldigt mjuka och fina med varandra. De utdelar kvickheter och är vänliga mot varandra hela tiden på ett sätt som är fantastiskt. Det känns verkligen som om de har hittat rätt.

Statsministern ser även fram emot att se gästernas klädsel

– Det kommer att bli väldigt färgrikt. Det tror jag många kommer tycka är spännande!

Fredagen avslutas med en galaföreställning på Konserthuset till brudparets ära, 290 artister uppträder och den direktsänds i SVT och P4.

Av Ann-Sofie Lundin

Foto: IBL

Annons