Relationen helt förstörd – finns ingen återvändo: ”Uppenbart”

15 dec, 2022, 15:30 

Relationen mellan prins Harry och prins William beskrivs som mycket dålig.

Annons

Prins Harrys och hertiginnan Meghans beslut att avsäga sig sina kungliga uppdrag och flytta till USA slog ned som en bomb. Sortin från det brittiska kungahuset lämnade en kungafamilj i spillror och i processen hade relationen med brodern prins William fått sig en rejäl smäll.

Drottning Elizabeths ord efter Harry och Meghans sorti
Drottning Elizabeths ord efter Harry och Meghans sorti

Förra veckan hade de första tre avsnitten av Netflix-dokumentären ”Harry & Meghan” premiär, vilket gjorde det tydligt att relationen inte var i närheten av att förbättras – snarare tvärtom.

– De ljög gärna för att skydda min bror, men de var aldrig villiga att berätta sanningen för att skydda oss, säger prins Harry i dokumentären och syftar på William och kungafamiljen.

Prins Harry svingar vilt mot prins William i Netflix-dokumentären Harry & Meghan
Prins Harry svingar vilt mot prins William i Netflix-dokumentären Harry & Meghan.

Harrys ord om William i nya dokumentären

Recept.se Nyhetsbrev

Ivriga tittare har med skräckblandad förtjusning redan sett trailern till de resterande tre avsnitt som släpps idag, torsdag. I den är det tydligt att Harry en annorlunda bild av den kungliga världen än sin bror.

Annons

Norska Se och Hörs kungaexpert Caroline Vagle har tagit del av förhandsklippen och Harrys anklagelser om att kungahuset ljugit för att skydda hans bror William. Så här säger hon om saken:

– Trailern ger oss en hint om att prins Harry kommer skicka en känga mot sin bror. Eller åtminstone till den diskriminering de två har fått.

Vi vet bland annat att familjen accepterade att brittiska tabloider skrev om Harrys partyskandaler i utbyte mot att storebror och tronföljare prins William fick gå i fred!

Kungaexperten: ”Relationen är så dålig”

Vilka konsekvenser dokumentären och Harrys utspel får för den framtida relationen med den brittiska kungafamiljen är oklart, däremot är det förmodligen inte speciellt positivt.

– Det är inte så svårt att föreställa sig att relationen mellan pappa och bror inte precis blir bättre! Men det är han uppenbarligen inte rädd för, fortsätter Caroline Vagle.

När drottning Elizabeth dog den 8 september kunde man på bilder se hur bröderna sörjde sida vid sida. Då var det många som hoppades på en försoning mellan bröderna, men Caroline Vagle tror att det bara var ett ”spel för galleriet”.

Annons

– Jag är ganska säker på att familjen inte är särskilt förtjusta i att prins Harry går ut och pratar på det här sättet. Men som sagt, jag tycker att relationen är så dålig redan att det kanske inte gör någon skillnad. Jag måste säga att det hela bara är väldigt tråkigt.

Hertiginnan Markle, prins Harry, prins William och prinsessan Kate sörjer drottning Elizabeth
Hertiginnan Markle, prins Harry, prins William och prinsessan Kate sörjer drottning Elizabeth.

Foto: TT

Annons