Resan till Svalbard – väckarklocka för norska kungafamiljen

Resan till Svalbard – väckarklocka för norska kungafamiljen
Vilken härlig resa den norska kungafamiljen gjort! De klev alla ombord på kungaskeppet Norge som sedan tog kung Harald och drottning Sonja till Svalbard.
Annons

En händelserik och spännande resa blev det för kung Harald och drottning Sonja som bland annat besökte Universitetssenteret (UNIS) på Svalbard med anledning av centrets 25-årsjubileum. Hela kungafamiljen tog sig nämligen ombord på kungaskeppet Norge för att resa dit.

Annons

Ingrid-Alexandra och Sverre Magnus

Även kronprins Haakon och kronprinsessan Mette-Marit fanns på plats, så även prinsessan Märtha Louise samt deras respektive barn.; prinsessan Ingrid Alexandra och prins Sverre Magnus men även prinsessan Märtha Louises barn Emma Tallulah Behn, Leah Isadora Behn och Maud Angelica Behn.

Lite senare under dagen besökte kungligheterna också Svalbard Museum där de vandrande runt bland de utställda föremålen med en guide.

Annons

Men det var inte bara en helt igenom trevlig upplevelse för tyvärr upptäckte de att nedskräpningen hade förstört en hel del i den annars så jungfruliga naturen på Svalbard. Prinsessan Märtha Louise berättar själv om upplevelsen på Instagram:
– Se upp för polarbjörnar! Fast mitt i den annars så jungfruliga naturen så hittar man plast överallt, men vackert är det verkligen!

Prinsessan Märtha Louise visar oss också en spännande tur i ett nerlagt gruvområde som heter Pyramid och så får vi se henne ta en vandring i ett glaciärområde. Men även här visade det sig att något är fel.
– Så ledsen över att den globala uppvärmingen som smälter glaciärisarna en liten bit för varje år.

Foto: Norska kungahuset/Instagram

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

3 kommentarer till “Resan till Svalbard – väckarklocka för norska kungafamiljen”

 1. vesna skriver: 13 augusti, 2018

  Vi vill förstöra av någon anledning- naturen. Vilket destruktivitet! Det är enkelt ta plast med dig och sortera hemma.


  1. josefin skriver: 14 augusti, 2018

   nu kommer val inte det mesta av plastföroreningarna pa svalbards kuster fran svalbardianerna som lämnar skräp utan det spolas i land fr havet dar det faktiskt bara dumpas som en del i…..renhallningen pa land.


 2. Magdalena skriver: 14 augusti, 2018

  En eneste kommentar så langt om kanskje de viktigste temaer i vår tid; plastforsøpling av både hav og land, samt global oppvarming som vi allerede ser store konsekvenser av! Nei, de aller fleste synes å være fornøyd av å kunne kommentere prinsesser´s makeup, antrekk og flyttevaner, eller fortsette å vise avsky mot inngifte som de ikke synes holder mål. Virkelig positive fremtidsutsikter for menneskeheten !


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar