Romansryktena med hockeykungen har tagit ny fart

Henrik Lundqvist och prinsessan Madeleine.

Henrik Lundqvist och prinsessan Madeleine.

Romansryktena med hockeykungen Henrik Lundqvist, 28, och prinsessan Madeleine har tagit ny fart – och inte undra på det.

Prinsessan Madeleine, 28, är ju i sitt älskade New York och slickar såren efter förlovningskraschen med Jonas Bergström. Och vem finns också där borta i “the big apple”, om inte målvaktssnyggingen Henrik Lundqvist. Officiellt är ju prinsessan Madeleine på plats för att jobba för mamma Silvias välgörenhetsorganisation “World Childhood Foundation” på kontoret på 183, Madison Avenue på Manhattan och ska så göra.

Prinsessan Madeleine arbetar nu för Childhood i New York.

Prinsessan Madeleine arbetar nu för Childhood i New York.

Nåtts av rykten

Henrik har förstås också nåtts av romansryktena att han och prinsessan Madeleine skulle dejta, fast i hemlighet, och säger med ett skratt till Aftonbladet:

– Jag vet inte hur de kan ha uppstått, men jag och prinsessan Madeleine är inte ett par!

Henriks flickvän Therese

Henriks stora kärlek i livet heter istället Therese Andersson, en blondlockig och gullig tjej som funnits vid Henriks sida i en sju-åtta år. Henrik och Therese, och hunden Nova, bor i en praktvåning i en av Manhattans dyraste skyskrapor, en lyxlya med rum både på 42:a och 43:e våningen, plus takterrass. Hockeystjärnan har råd att ta ut svängarna, då han lär dra in 55 miljoner kronor om året. Och som han säger till magasinet Café:

– Här i New York finns så mycket att göra för Therese hela tiden, även när jag inte är hemma. Det är ett helt annat tempo än i de flesta andra städer och det passar oss. Vi har det bra som vi har det, och känner inte att det är dags för familj än på ett tag.

Av Marianne Rolfstadius

Foto: All Over Press