Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Rörande budskapet bakom detaljen på prinsessan Kate – efter tragiska dödsbeskedet

11 okt, 2023, 06:49 
Vendela Lönnqvist
Så fint!
Så fint!

Nu hyllas Kate för detaljen.

Annons
Prinsessan Kates härliga dag med barnenBrand logo
Prinsessan Kates härliga dag med barnen

Prinsessan Kate har sedan hennes introduktion varit ett uppskattat tillskott i den brittiska kungafamiljen.

Prinsessans Kate intresse för samhällsfrågor

Hon har sedan hennes giftermål med prins William synts till på flera offentliga sammanhang och sedan starten har det varit tydligt att hon har ett brinnande intresse för ett flertal viktiga samhällsfrågor.

Ett av dem är psykisk hälsa. Under världsdagen för psykisk hälsa var prinsparet värdar för den kungliga stiftelsens event "Exploring our Emotional Worlds".

Okända detaljen med Kate som ALLA har missat!Brand logo
Okända detaljen med Kate som ALLA har missat!

Hyllningen till 17-åriga flickan

Tidigare i år avled den 17-åriga Isobelle Phipps tragiskt efter ett självmord. Phipps var en del av Maidenhead Rugby Club och efter hennes bortgång gav hennes mamma tillika coach, Sarah Renton, bort ett par guldfärgade örhängen till Kate under en träning i samband med initiativet "Shaping Us".

Annons

Prinsessan Kate visar upp detaljen

Örhängena hade designats av Sophie McGown, ägare av EarSass och kusin till Isobelle Phipps.

Under träningen som Kate gästade berättade Sarah Renton om dotterns hängivenhet till klubben, som hon tränat med sedan fyra års ålder, och hyllade prinsessan för hennes arbete med mental ohälsa.

– Hon var väldigt empatisk. Hon gav mig en kram, berättar Sarah om Kate.

"Ett stort steg framåt"

Under ett möte vid Birmingham's Factory Works-center tog Kate till mikrofonen för att tala till publiken om psykisk hälsa, rapporterar People.

Idag känner fler människor sig bemyndigade att prata om sin psykiska hälsa än någonsin tidigare. Detta är ett stort steg framåt. William och jag fortsätter att inspireras av att se unga människor, som ni alla här i dag, leda denna uppgift - att vara särskilt modiga i att ha några av dessa samtal själva. Som generation värderar och pratar ni mer om er mentala hälsa än några annan före er – något vi verkligen beundrar och applåderar.

Annons