Rörande sanningen – därför vägrar Elizabeth ta bort julpyntet

Elizabeth håller hårt på sina jultraditioner.

Ända fram till 6 februari låter drottning Elizabeth julpyntet sitta uppe i slottet Sandringham. Det låter kanske i längsta laget – men förklaringen är otroligt fin.

Drottningen Elizabeth har haft ett turbulent år. Hon har tvingats hantera sin son Andrews ständiga skandaler och samröre med den dömda sexbrottslingen Jeffrey Epstein. I kölvattnet av detta kom Megxit: barnbarnet Harrys beslut att avsäga sig sina kungliga plikter och flytta till Kanada med hustrun Meghan Markle.

Men trots alla omskakande händelser, så håller Elizabeth – som vanligt – hårt på traditionerna. Precis som hon brukar tillbringade hon juldagarna på slottet Sandringham tillsammans med maken prins Philip. Och precis som alltid, så sitter julpyntet kvar i Sandringham till 6 februari.

Elizabeth vägrar ta bort julpyntet

Elizabeth håller hårt på sina jultraditioner.

Elizabeth håller hårt på sina jultraditioner.

Men Elizabeths julpyntsfixering handlar inte om att hon är extra förtjust i just själva högtiden – den går betydligt djupare än så. Det rapporterar den brittiska tidningen The Independent.

Det var nämligen den 6 februari, 1952, som hennes älskade pappa, kung George, gick bort. Då var Elizabeth bara 25 år gammal, och pappans bortgång har präglat hela hennes efterföljande liv. Därför vill högtidlighålla datumet lite extra.

Saknar pappa George

Dotter Elizabeth och pappa George hade ett väldigt speciellt band. Det är bara att läsa vad hon skrev till sin sekreterare 1952, kort ett pappans bortgång.

“Det känns helt ofattbart att pappa inte är med oss längre och det är bara efter att lite tid passerat som man förstår hur saknad han är”, skrev Elizabeth då.

Slottet Sandringham har också en speciell plats i Elizabeths hjärta. Det har funnits i familjens ägo sedan 1862, då det köptes av drottning Victoria.

Foto: TT