Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Rossana Mariano: Jag toppar med smycken och höga klackar

15 nov, 2019, 06:40 
AvMaria Roswall
PR-proffset och före detta modellen Rossana Mariano bytta gympadojorna mot klackar, piffade med smycken och knep platsen som Veckans Vimlare.
Annons

Grattis du är veckans snyggaste vimlare!

– Superkul, tack så mycket!

Rossana väljer säkra kort på röda mattan

Pr-proffset Rosanna Mariano bytte gympadojjorna mot klackar, piffade med smycken och kvällens största leende! Här på Ruter Dam på Berns Salonger.
Pr-proffset Rosanna Mariano bytte gympadojjorna mot klackar, piffade med smycken och kvällens största leende! Här på Ruter Dam på Berns Salonger.

Du är alltid smashing på röda mattan, berätta!

– Jag gick direkt från jobbet, så jag gjorde det klassiska tricket, att förvandla en jobboutfit till fest genom att addera ett par glittriga örhängen från Jane and Sophie och bytte ut gympadojjorna mot klackar från Celine! I övrigt bär jag min favorittröja från Isabel Marant och en sidenskjol från ASOS.

Hur lång tid lägger du på din outfit innan du ska gå på galej?

– Jag blir lätt uttråkad, så att fixa till mig inför galej får max ta 15 minuter, då blir det hästsvans och naturlig makeup.

Du är här på galakvällen Ruter Dam på Berns, där duktiga kvinnor hyllas. Du driver pr-byrån Rmpr sedan 16 år tillbaka, vad är nyckeln till framgång?

Annons

– Det är alltid hårt arbete och förnyelse. Pannben är också bra att ha när man driver bolag, det är ju inte alltid nerförsbacke och medvind liksom!

Ditt bästa tips för att få till en snabb glam-outfit?

– When in doubt wear red, som man brukar säga! Välj ett säkert kort. Något som du vet att du har kul i och känner dig snygg i. Strunta i om det är samma som du burit på en tidigare tillställning, det är ingen som bryr sig. Toppa med ett par festliga örhängen och ett oemotståndligt leende. Sjukt klyschigt, men funkar för mig.

Har du någon stilikon?

– Min väninna, tillika en av Sveriges bästa stylister, Lisa Lindqwister inspirerar mig alltid. Victoria Beckham klär sig också alltid snyggt. Annars älskar jag kvinnor som vågar sticka ut. Sara Danius var en, hon var modig på väldigt många sätt! En förebild.

Vilka tre plagg följer med på en weekendresa till New York?

– Å, min favoritstad! Då skulle jag packa ner mina Acne gympadojjor som jag kan ha både när jag trampar upp och ner på Manhattans gator likväl som på kvällarna på alla härliga middagar. Sen får min snygga kostym från Styelin följa med, samt troligtvis min favorittröja från Isabel Marant.

 

Foto: TT

Annons