Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Så är det att vara nanny hos Kate och William

18 aug, 2019, 08:00 
https://image.svenskdam.se/image-5470953?imageId=5470953&width=1320&height=689
Agneta Nisbeth
prins Gorge prinsessan Charlotte
Det är inte ett enkelt uppdrag att vara nanny i den brittiska kungafamiljen, men det är onekligen rätt spännande. Läs mer här vad en kunglig nanny måste kunna!
Annons

Prinsarna och prinsessorna växer visserligen upp i sina gyllene salonger, men livet som kunglig vid det brittiska hovet har onekligen också sina begränsningar.

Som små, har de brittiska kungligheterna många gånger fått en närmare relation med sin nanny än med sina egna föräldrar, speciellt historiskt sett.

drottning Elizabeth med familj 1960
Drottning Elizabeth med sin familj 1960.

Förr i världen var det inte så vanligt att man tog hänsyn till barnens väl och ve, det kungliga uppdragen kom alltid i första hand och pappaledigt var absolut inte på tapeten överhuvudtaget. Även om vi på bilden här ovan ser prins Philip hålla sin son prins Andrew i knät.

Alltid redo rycka in

Kanske är det något bättre idag, men prins Williams och Kates nanny Maria Teresia Turron Borrallo är ändå alltid redo att rycka in. På bilden här under är det dock Kates mamma Carole Middleton i randig tröja vi ser med sina barnbarn.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
kate george charllotte

För att bli nanny hos den brittiska kungafamiljen krävs det också nästan omänskligt mycket. Du ska alltid bära din propra om än något gammeldags nanny-outfit, komplett med hatt och allt från Norland College. Men det är ändå bara början.

Maria Teresa Borralllo

Maria Borallo som tar hand om Kate och Williams tre barn, prins George, prinsessan Charlotte och prins Louis ses ibland på bilder vi fått från Storbritannien. Även om hon mest arbetar inne bakom Kensington Palace väggar.

Annons

Teamwork och familjedynamik

För att klara av den prestigefyllda skolan Norland College som tar tre år måste man ha godkänt i ämnen som hälsa och välmående, beteendevetenskap och familjedynamik, samt teamworing och kommunikation.

kate william george borrallo

Det fjärde året på nannyskolan, som är frivilligt att gå, lär man sig näringslära och att laga mat, man får också en utbildning om sjukdomar och akutvård, lek och inlärning, plus att man lär sig att sy.

Personal som tar hand annat

Det sista kan nog knappast vara av någon nytta på slottet där de säkert har helt annan personal som tar hand om en knapp som trillat bort eller en reva i byxorna. Men annars kan Maria Borrallo säkert använda sig av det mest hon lärt sig på skolan.

borrallo-george-charlotte-tt

Det finns dock fler ämnen man måste klara av som kunglig nanny. Till exempel att öka varje barns kreativa sida, ge babymassage, ha livräddningskunskaper och så, det kanske mest avancerade av allt, säkerhetsarbete på flera plan, digital övervakning, hur man hanterar en bil samt en kurs i självförsvar.

Foto: TT

Annons