Så är drottning Elizabeths liv i karantän

Drottning Elizabeth i sin karantän på Windsor Castle.

Här är bilden inifrån drottning Elizabeths karantän. Hon har sina corgies. Sin Philip. Och den mystiske hovmannen Tall Paul!

Drottning Elizabeth, snart 94,  är nu inne på sin andra vecka i superkarantänen på Windsor Castle. Hon har sina corgies med sig förstås, och prins Philip har också installerat sig. Vid 94 respektive 98 års ålder får de på inga villkor smittas, särskilt inte efter beskedet om att deras son prins Charles, 71, nu ligger sjuk i Covid-19 (om än med milda symptom).

Drottning Elizabeth på väg till sin karantän på Windsor Castle.

På väg in i karantänen. Drottning Elizabeth tillhör den grupp seniorer som är allra mest utsatt för att bli svårt sjuk i covid-19.

Så nu har hovfolket slagit en järnring runt drottningen, i den trivsamma privatvåningen på Windsor Castle. Bara åtta personer (som vi nog kan förutsätta är coronatestade på längden och tvären) får komma nära henne. Men platsen som sällskap i  TV-rummet har hon vikt åt en noga utvald person:

Paul Kevin Whybrew, en riktig trotjänare som jobbat för drottningen i åtminstone 38 år. Fast hela det långa namnet är det ingen som använder: På Windsor går han alltid under namnet ”Tall Paul” (”Långe Paul”), både för att han själv är så lång och för att hans tidigare kollega ”Little Paul” var så kort.

Elizabeth med Tall Paul.

Den enda bilden som finns på den outgrundlige Tall Paul.

Och minns ni den där incidenten när en vilt främmande man tog sig ända in i drottningens sängkammare? Då var det just Tall Paul som stoppade honom.

Drottning Elizabeths betjänt Tall Paul bor i det här huset på Windsor Castle.

Windsor är lite som en sluten värld. Och i det här lilla huset bor Tall Paul som en kung!

Drottning Elizabeths ord om coronasmittan

– Vi har alla fått höra att vi ska ändra på våra normala rutiner och beteendemönster, för samhällets bästa, och, framför allt, för att skydda de mest sårbara bland oss, säger Elizabeth.

– Många av oss måste hitta nya sätt för att hålla kontakt med varandra, och se till att våra nära och kära mår bra. Jag är säker på att vi kommer att klara av det. Ni kan vara säkra på att min familj och jag står redo att göra vår plikt.

LÄS MER:  Oron för Elizabeth efter nyheten om att Charles är smittad – då träffades de senast

LS MER: Charles får UNIK gräddfil i coronabehandlingen: “Väldigt många är arga nu – inte ens läkare får detta”

Foto: TT.