Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Så avslutade Victoria och Daniel bröllopsfesten

21 jun, 2010, 11:15 
Agneta Nisbeth
Annons
victoria-daniel-dans-puss-hand

Plötsligt försvann prins Daniel och kronprinsessan Victoria från bröllopsfesten. Nästa stopp: den hemliga bröllopsresan…

Medan bröllopsfesten pågick för fullt på Stockholms slott smet Victoria och Daniel iväg. Efter fyra dagars festligheter som kulminerade i det storslagna bröllopet och den fantastiska festen i lördags var det dags för brudparet att dra sig tillbaka.

– De försökte vara hemlighetsfulla, men det går inte att vara hemlig på ett slott. Plötsligt tog de varandra i händerna och försvann ner för trappan. Då förstod alla att det var dags för avvinkning, säger operasångerskan Malena Ernman, som var med på festen, till Aftonbladet.

Hemlig resa

Efter fyra dygn i den absoluta mittpunkten för hela Sveriges uppmärksamhet har nu kronprinsessparet en lång och skön smekmånad framför sig. Vart resan går är det ingen som vet, allt har planerats noggrant och brudparet har gjort allt för att hålla sitt resmål hemligt. Troligen har de redan gett sig av.

Annons

Flytten oklar

Smekmånaden varar ända till slutet av sommaren. Victorias nästa uppdrag är först den 21 augusti, då hon ska till Örebro slott för 200-årsfirandet av ätten Bernadottes tillträde. Och därefter rullar schemat på som vanligt för kronprinsessan och den nyblivne prinsen. När flytten till Haga slott sker är ännu inte klart.

– De kommer tidigast att flytta in i sitt nya hem i augusti. Det kan bli ännu senare, säger ståthållare Lennart Ahlgren till Aftonbladet.

Från den 22 juni tar även den övriga kungafamiljen ledigt, fram till Victoriadagen den 14 juli. Då kommer kungen, drottning Silvia och prins Carl Philip att närvara under de sedvanliga festligheterna på Solliden på Öland.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Läs allt om bröllopsfesten i nya härliga 144-sidiga numret av Svensk Damtidning – i butik i morgon tisdag!

Läs också mer om bröllopsfesten här:

Av Ann-Sofie Lundin

Foto: Scanpix

Annons