Så blev Carl Philip firad av prinsessan Madeleine

Det var Carl Philips 41-årsdag och från familjen var det dödstyst – utåt. Men prinsessan Madeleine firade brorsan på sitt eget sätt.

 

Familjärt. Det är nog det bästa ordet för att beskriva prins Carl Philips födelsedagsfirande i går. Hovet lade ut två bilder, där den ena var avslappnad och tagen på trappan till Villa Solbacken av hans egen Sofia. Och där den andra var en riktig prinsbild med Carl Philip i uniform.

Prinsessan Sofias födelsedagsbild på prins Carl Philip 41 år

Det glada födelsedagsbarnet, och det var prinsessan Sofia som tog bilden.

Annars var det klent med offentliga hyllningar från familjen. Men privat – där pågick firandet, om än i liten skala på grund av coronapandemin. Med en fyraåring och en två-och-ett-halvt-åring i familjen blev det garanterat några fina teckningar till pappa. Och något extra gott till middag.

Prins Carl Philip, prinsessan Sofia, prins Gabriel och prins Alexander har ett videosamtal i trädgården på Villa Solbacken.

Framför datorn. Så ser de kungliga familjeträffarna ut denna coronavår, och just den här bilden togs när de alla ”träffades” i påskas.

Prins Carl Philip – så firade han födelsedagen

Men från resten av kungafamiljen – där var det tyst. Kronprinsessan Victoria finns ju inte på sociala medier, annat än privat, men varken prins Carl Philips egen familj med prinsessan Sofia i spetsen eller prinsessan Madeleine stod för några grattis eller hurrarop på sina konton på Facebook och Instagram.

Så vad innebar det? Vi ställde frågan till hovets informationschef Margareta Thorgren:

– Att prinsen blev firad av hela familjen. Men att det ägde rum helt privat och inte via deras sociala kanaler.

Prinsessan Madeleine på Childhoodpriset 2019.

Prinsessan Madeleine firade brorsan – på sitt eget sätt.

Och visste du förresten att prins Carl Philip är så nöjd med att vara född den 13:e att detta har blivit hans turnummer? Han till och med gifte sig den 13:e…

Prins Carl Philips och prinsessan Sofias bröllopsprogram 13 juni 2015.

Bröllopsprogrammet. Och Carl Philips turnummer fick styra datumet.

Foto: Prinsessan Sofia/Kungl. Hovstaterna, TT, Instagram.