Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Så blev Netflix tv-serien om drottning Elizabeth rekorddyr

28 okt, 2016, 09:00 
https://image.svenskdam.se/image-5470953?imageId=5470953&width=1320&height=689
Agneta Nisbeth
1,1 miljard kronor. Så mycket kostade det streamingtjänsten Netflix att återskapa drottning Elizabeths tidiga liv. Snart har serien "The Crown" svensk premiär.
Annons
The Crown Season 1
Claire Foy gör rollen som drottning Elizabeth i Netflix nya serie “The Crown”.

En av höstens stora tv-satsningar är det brittisk-amerikanska dramat The Crown som snart har premiär på Netflix. Serien skildrar hur drottning Elizabeth som 26-åring fick ärva tronen och maktspelet som samtidigt skedde i de kungliga kulisserna. I Storbritannien har serien redan fått stor uppmärksamhet eftersom den avslöjar privata detaljer om drottningen och prins Philips äktenskap. Men det är också något annat som diskuteras. Nämligen prislappen.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Enligt The Telegraph har Netflix lagt ner 100 miljoner pund, motsvarande 1,1 miljard svenska kronor, i serien. Upphovsmännen Peter Morgan och Stephen Daldry har nämligen gett sig den på att återskapa historiska miljöer och kostymer med ackuratess och det har sannolikt bidragit till den saftiga budgeten.

Annons

– Det är inte bara en historia om en familj, det är historien om efterkrigstidens Storbritannien, säger Stephen Daldry till Telegraph.

Enligt brittiska medier finns det planer på att göra totalt sex säsonger om drottningens liv från trontillträdet fram till i dag. Clarie Foy, som tidigare spelat Anne Boleyn, i “Wolf Hall”, alltså dramatiseringen av Hillary Mantels historiska romaner om Tudoreran, gör rollen som drottning Elizabeth.

“The Crown” har svensk premiär den 4:e november och då finns alla tio avsnitt tillgängliga på Netflix.

Av: Liv Sander.

Foto: Netflix.

Annons