Så blir Archies liv – utanför den kungliga världen

så blir archies nya liv med meghan och harry
Harry och Meghan gör kunglig sorti. Paret har meddelat att de lämnar sina offentliga roller – och Storbritannien. Men vad betyder där här beslutet för baby Archie?
Annons

Prins Harry och hertiginnan Meghan gör en helomvändning och lille Archie kommer växa upp i en värld utanför det kungliga strålkastarljuset.

När hertigparet av Sussex meddelade att de kommer att lämna sina centrala positioner inom det brittiska kungahuset och dela sin tid mellan Storbritannien och Nordamerika var det många som blev chockade. Meddelandet publicerade på parets privata Instagramkonto, utan någon inblandning från det brittiska hovet.

Archie Harrison är nummer 7 i tronföljden

Man bör dock klargöra att Harry och Meghan inte planerar att avsäga sig sina titlar. Harry är fortfarande nummer sex i tronföljden och sonen Archie nummer sju. Däremot kommer de inte att arbeta aktivt i drottningens tjänst. Paret vill istället göra sig ekonomiskt oberoende av pengar som de tjänar ihop utanför kungahuset. De vill helst enkelt ge Archie en mer normal uppväxt, utan mediebevakning.

Annons
Annons

Archie är bara 8 månader gammal och någon information om hans framtida skolgången har inte kommunicerats ännu. Men om familjen kommer att bo halva tiden i Kanada, som alla uppgifter pekar mot, kommer en del av baby Sussex skolgång förstås ske i Nordamerika.

Valde bort prinstitel till sonen

Däremot står det klart att Harry och William kommer att fortsätta att kalla Frogmore Cottage för sitt hem när de är i Storbritannien. Att Meghan vill att sonen ska gå i en American Community School har dock varit känt sedan länge. Hertiginnan är mån om att Archie ska vara medveten om sitt amerikanska arv när han växer upp.

Annons

När Archie föddes, den 6 maj 2019, valde Harry och Meghan att inte ge honom en prinstiteln. Istället ska man tilltala honom Master Archie. Baby Sussex är ju sonson till Storbritanniens blivande kung; prins Charles. Och enligt uppgifter ska drottningen ha erbjudit Archie en hederstitel, men det tackade föräldrarna nej till. Då visste man inte varför de valde att avstå – men nu klarnar Harrys och Meghans val, mer och mer.

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

8 kommentarer till “Så blir Archies liv – utanför den kungliga världen”

 1. Kristine skriver: 12 januari, 2020

  Om man nu väljer att lämna kungahuset som Harry och Meghan vill göra så kanske man ska välja att lämna sina titlar och sin plats i tronföljden också. Känns lite sniket av dem. Man kan inte både ha kakan och sen äta dem. Vill de lämna kungahuset så ska de självklart få göra det. Men då ska man lämna allt.


 2. mm skriver: 12 januari, 2020

  Lille Archie lär nog bara ha sin mormor kvar som närvarande släkting när han blir äldre, grenarna på släktträden klipps av i rasande takt 🙁


 3. Eva skriver: 12 januari, 2020

  Hmmm – visst kommer Archie att växa upp “utanför det kungliga strålkastarljuset” men kommer han att gilla det som vuxen? Det följer ju trots allt med en del fördelar av att vara kunglig och känd…
  Inom det svenska kungahuset var det kungen som bestämde att lyfta ut en del av familjen “ur strålkastarljuset” – inte föräldrarna.


 4. Monica skriver: 12 januari, 2020

  Båda pojkarna har ett stort trauma bakom sig. Att mista sin mamma vid unga år är obeskrivligt svårt. Samma sak om de mister sin pappa. Sorgen blir också svårare när de får höra att William inte kommer lägga sin arm om Harry. Det är inte lätt vara lillebror. Kärleken är stark även när det gäller kungliga. Lycka till
  Monica


 5. Desirée skriver: 13 januari, 2020

  Att ge prinstitel till Archie är INTE Harrys och Megans val. Det är reglerat i Storbritanniens lag vilka som har rätt till de kungliga titlarna. Gränsen går vid barnbarn till regenten, undantag Williams barn, då de kommer att vara barnbarn till regenten när Charles tar över. Alltså inte Archie. Däremot står han med i successionsordningen trots avsaknad av titel. Successionsordningen till brittiska tronen omfattar hundratals namn varav många är utan titel. Skribenterna på Sv Dam behöver läsa på innan de skriver och fabulerar….


  1. Grethe skriver: 13 januari, 2020

   Og når du vet at Edwards og Annes barn ikke er prinsesser og prinsesser. Begge to valgte at deres barn ikke skulle ha prins og prinsessetittler, mens Andrew valgte det motsatte for sine døtre som er prinsesser. Så selvfølgelig hadde Harry en finger med i spillet om sin sønn også.


 6. Carina Nilsson skriver: 14 januari, 2020

  Vad tråkigt att svensk damtidning väljer att citera och publicera allt skvaller som skrivs i engelsk press


 7. Daga skriver: 15 januari, 2020

  Hon fortsätter sitt såpaspel…..Hade någon förväntat sig annat?En människa som inte kan umgås med sin egen familj i harmoni och med förstånd och mognad föder drama och utspel även i den ”nya”.Det här blir svårt för Harry att reda ut.Mvh Daga


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar