Så blir Archies liv – utanför den kungliga världen

så blir archies nya liv med meghan och harry

Harry och Meghan gör kunglig sorti. Paret har meddelat att de lämnar sina offentliga roller – och Storbritannien. Men vad betyder där här beslutet för baby Archie?

Prins Harry och hertiginnan Meghan gör en helomvändning och lille Archie kommer växa upp i en värld utanför det kungliga strålkastarljuset.

När hertigparet av Sussex meddelade att de kommer att lämna sina centrala positioner inom det brittiska kungahuset och dela sin tid mellan Storbritannien och Nordamerika var det många som blev chockade. Meddelandet publicerade på parets privata Instagramkonto, utan någon inblandning från det brittiska hovet.

Archie Harrison är nummer 7 i tronföljden

Man bör dock klargöra att Harry och Meghan inte planerar att avsäga sig sina titlar. Harry är fortfarande nummer sex i tronföljden och sonen Archie nummer sju. Däremot kommer de inte att arbeta aktivt i drottningens tjänst. Paret vill istället göra sig ekonomiskt oberoende av pengar som de tjänar ihop utanför kungahuset. De vill helst enkelt ge Archie en mer normal uppväxt, utan mediebevakning.

Archie är bara 8 månader gammal och någon information om hans framtida skolgången har inte kommunicerats ännu. Men om familjen kommer att bo halva tiden i Kanada, som alla uppgifter pekar mot, kommer en del av baby Sussex skolgång förstås ske i Nordamerika.

Valde bort prinstitel till sonen

Däremot står det klart att Harry och William kommer att fortsätta att kalla Frogmore Cottage för sitt hem när de är i Storbritannien. Att Meghan vill att sonen ska gå i en American Community School har dock varit känt sedan länge. Hertiginnan är mån om att Archie ska vara medveten om sitt amerikanska arv när han växer upp.

När Archie föddes, den 6 maj 2019, valde Harry och Meghan att inte ge honom en prinstiteln. Istället ska man tilltala honom Master Archie. Baby Sussex är ju sonson till Storbritanniens blivande kung; prins Charles. Och enligt uppgifter ska drottningen ha erbjudit Archie en hederstitel, men det tackade föräldrarna nej till. Då visste man inte varför de valde att avstå – men nu klarnar Harrys och Meghans val, mer och mer.

Foto: TT