Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Avslöjat! Så firar kungafamiljen midsommar

19 jun, 2024, 12:54 
Så blir kungafamiljens midsommarfirande.
Annons

Kungen är en man som värnar om traditioner. När det vankas midsommar är sillen ett stående inslag och han har sett till att föra över sitt vurmande för högtiden till både barn och barnbarn.

Därför får kungen & Victoria INTE flyga tillsammansBrand logo
Därför får kungen & Victoria INTE flyga tillsammans

Under åren har det blivit många midsommar på Solliden på Öland, men det har också funnits midsomrar när kungaparet tagit flyget mot Nice och den franska Rivieran, där de har firat den blomstrande högtiden i villa Mirage i Saint-Maxim.

I fjol blev det däremot ett firande i Stockholm. Kungen firade 50 år på tronen och hade ett officiellt uppdrag inplanerat på midsommardagen, vilket satte käppar i hjulet för ett traditionsenligt firande på Öland.

Annons
Prins Oscar, kronprinsessan Victoria, kungen och drottning Silvia
Svenska kungafamiljen kommer att fira midsommar i Sverige, enligt uppgifter till Svensk Damtidning.Mikael Fritzon/TT

Så blir kungafamiljens midsommar

Inte heller kronprinsessan Victoria och prins Daniel fick ledigt under midsommar förra året. På självaste midsommarafton var de på plats i Stockholms stadshus, som fyllde 100 år, genom att närvara vid invingen av ett konstverk.

I år har man inget inplanerat i kalendern. Enligt uppgifter till Svensk Damtidning kommer den svenska kungafamiljen att fira midsommar i Sverige och skippa att resa utomlands.

Om firandet blir på deras älskade Öland är oklart. Det är även oklart om kungafamiljen firar i gemensam trupp, eller om man söker sig till olika delar i vårt avlånga land.

Annons

Firar utan Chris O'Neill

Däremot vet vi att Chris O'Neill inte kommer vara med på midsommar. Hovet har tidigare bekräftat att han kommer till Sverige först nästa vecka.

– Vi lämnar inte ut exakt resplan, men jag kan säga att han kommer nästa vecka och firar sin födelsedag här i Sverige. Han firar tillsammans med familjen privat, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill
Prinsessan Madeleine firar midsommar utan Chris O'Neill.Pontus Höök / TT

Foto: TT

Annons