Så blir Letizia som drottning

letizia-ste

Snart är det dags för en ny drottning i Spanien, den 19 juni blir maken kung Felipe VI av Spanien. Kronprinsessan Letizia verkar vara redo.

Att kung Juan Carlos abdikerar betyder att kronprins Felipe tillträder tronen och hans Letizia blir drottning. Ceremonin ska äga rum i Madrid torsdagen den 19 juni mellan klockan 10:30 och 11.00. Sedan väntar en rundtur i stan för det nya kungaparet.

letizia-ste

Det är stora förändringar som väntar Spaniens kungahus men kungaparet verkar vara redo. Ett tecken på det är att vackra Letizia har börjat bli mer och mer drottninglik. I alla fall att döma av de senaste bilderna varpå hon klär sig sobert och elegant, vardag som till fest.

felipe-letizia-twitter

Medan det har blåst stormiga vindar kring både prinsessan Elena och prinsessan Cristina har kronprinsparet stått stadigt. Det syns på den senaste familjebilden, från spanska hovet, där Letizia lutar sig ömt mot maken. Dessutom firade de 10-årig bröllopsdag förra månaden och verkar tryggare än någonsin. All uppbackning från den nuvarande drottningen och det faktum att barnen blivit äldre verkar ha gjort dem gott.

spanska-kungafam-ibl

Nu är småbarnsåren förbi och för den omtyckta prinsessan Leonor väntar nya spännande uppdrag som kronprinsessa. Och den spanska pressen jublar! De älskar att följa den söta prinsessan och hennes ett år yngre lillasyster Sofia.

letizia-felipe-ibl

Av Ellen Myrgård

Foto: Stella Pictures, IBL och spanska hovets twitter