Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Så blir Madeleines brudklänning!

06 nov, 2012, 10:22 
https://image.svenskdam.se/image-5471213?imageId=5471213&width=1320&height=689
Annons

Nästa år gifter sig Madeleine. Hur kommer bruden att vara klädd? Och vem ska designa klänningen?

Bröllopsplaneringen är i sin linda, men en stark förväntan ligger redan i luften. Det är ju inte varje år som det vankas prinsessbröllop. Och spekulationerna har tagit fart om hur prinsessan Madeleines brudklänning kommer tat se ut.

Så här såg det ut när Diana och Charles gifte sig.

Annons

Dianas marängdröm

Kanske får vi se prinsessan Madeleine i en Diana-inspirerad variant med ljuva spetsar, långt släp och massor av härligt, gräddvitt tyg? Eller blir det en stramare variant á la storasysters favoritdesigner Pär Engsheden?

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Blågul eller internationell design?

Historiskt sett bjuder den kungliga traditionen att den blivande bruden gifter sig i en klänning skapad av en designer från hennes hemland. Diana Spencer gifte sig 1981 med prins Charles i en klänning av David och Elizabeth Emanuel.

Annons

Ett exempel från Sverige är Gustaf VI Adolfs gemål, den engelska Margaret av Connaught – sedermera kronprinsessan Margareta.

Hennes bröllopsklänning designades av hemlandets Lucile, Lady Duff Gordon.

Men ingen regel utan undantag. När Silvia Sommerlath stod brud 1976 gjorde hon det i en klänning av Marc Bohan för franska Dior.

Med andra ord kan prinsessan Madeleine mycket väl engagera en utländsk designer.

Modesessan är ju så internationell och har koll på alla hippa kreatörer runt om i världen. Prinsessan behöver inte välja svenskt.

Annons

Men om hon gör det står Pär Engsheden högt i kurs. Dels har han vanan inne (sedan Victorias bröllop), dels har han designat flera blåsor till prinsessan Madeleine genom åren. Ingen har väl glömt “Skandalklänningen eller Baywatchklänningen” – den uppseendeväckande, urringade nobelklänningen som fick många att reagera. Den var signerad Engsheden.

Vera Wang

Camilla Thulin berättar för svenskdam.se:

–Jag tycker att hon ska ta inspiration av sin svärmor, Eva O’Neill. Hon är från Österrike och har en kosmopolitisk stil, som många av societetsdamerna i New York har. Prinsessan Madeleine väljer sannolikt stora designern Vera Wang. Klänningen blir stilren och anständig, något som jag tror att prinsessan föredrar numera.

Annons

Men Malin Nygren på Bröllops- och festbutiken Milagro tror inte alls att Madeleine väljer Vera Wang.

-Jag tror att hon väljer något mer romantiskt och definitivt någonting med spets. Spetsar är hett i år, fransk och spansk spets. Eftersom Victoria valde en så klassisk klänning, så tror jag att Madeleine väljer en annan designer än Wang som ju är känd för just sina stilrena skapelser.

Inte svensk design

-Madeleine känns mer internationell, säger Malin Nygren, och tillägger:

-Hon kommer sannolikt inte att välja Pär Engsheden, som gjorde Victorias klänning eller Lars Wallin, som ju har designat många av kungligheternas nobelklänningar.

Hollywood-favoriten

Då kronprins Guillaume gifte sig med sin Stéphanie i Luxemburg nyligen, bar bruden från Belgien en långärmad kreation från Hollywood-favoriten Elie Saab. Den var en dröm i spets.

Annons

Något för Madeleine, kanske?

Ja, vem vet. En så färgstark prinsessa som vår lillsessa – som ju alltid gått sin egen väg – kanske överraskar oss rejält?

Tänk om vi får se prinsessan säga ja till sin Chris i sommar i en skräddarsydd brudklänning i pastell!

Eller vad tror ni?

 

Av Åsa Bönnelyche

Foto: IBL och Stella Pictures

Läs även:

 

Annons

 

 

 

 

 

 

Annons